iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Sosisli Krep Kulesi Tarifi İçin Malzemeler Krep hamuru:
*2 bardak un
*2 bardak süt
*2 yumurta
*½ paket kabartma tozu
*Sıvı yağ
Beşamel sos:
*80 gr tereyağı(4 yemek kaşığı)
*4 yemek kaşığı tepeleme un
*4 su bardağı süt
*150 gr Kaşar peyniri rendesi
*Tuz, karabiber
İç harcı için:
*1 paket sosis
*23 adet çarliston biber
*1 silme yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 su bardağı domates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)
*Kekik
Beşamel Soslu Sosisli Krep Kulesi Tarifi Yapılışı Krep malzelerini bir kap içinde karıştıralım Teflon tavayı hafif yağlayarak kreplerinizi arkalı önlü pişirin Beşamel sosunuzu ayrı bir tencerede pişirin önce un ve yağı kavurarak yapın Daha sonra iç harcınızı başka bir tencerede hazırlayın, sosislerinizi domateslerinizi küp küp doğrayın Beşamel sosunuzun 3’te 1? ini harcınızın içine koyun ( harç piştikten sonra) Daha sonra fırın tepsisine önce bir krep sonra iç harcı daha sonra tekrar krep ve yine iç harcı şeklinde kule gibi dizin Daha sonra yaş pastanıza kremanızı sürer gibi beşamel sosunuzla kulenizi kaplayın ve 180 derecede kızarana kadar pişirin, afiyet olsun
*2 bardak un
*2 bardak süt
*2 yumurta
*½ paket kabartma tozu
*Sıvı yağ
Beşamel sos:
*80 gr tereyağı(4 yemek kaşığı)
*4 yemek kaşığı tepeleme un
*4 su bardağı süt
*150 gr Kaşar peyniri rendesi
*Tuz, karabiber
İç harcı için:
*1 paket sosis
*23 adet çarliston biber
*1 silme yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 su bardağı domates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)
*Kekik
Beşamel Soslu Sosisli Krep Kulesi Tarifi Yapılışı Krep malzelerini bir kap içinde karıştıralım Teflon tavayı hafif yağlayarak kreplerinizi arkalı önlü pişirin Beşamel sosunuzu ayrı bir tencerede pişirin önce un ve yağı kavurarak yapın Daha sonra iç harcınızı başka bir tencerede hazırlayın, sosislerinizi domateslerinizi küp küp doğrayın Beşamel sosunuzun 3’te 1? ini harcınızın içine koyun ( harç piştikten sonra) Daha sonra fırın tepsisine önce bir krep sonra iç harcı daha sonra tekrar krep ve yine iç harcı şeklinde kule gibi dizin Daha sonra yaş pastanıza kremanızı sürer gibi beşamel sosunuzla kulenizi kaplayın ve 180 derecede kızarana kadar pişirin, afiyet olsun