iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
6 adet baget tavuk
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
10 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam toz fesleğen
1 tutam toz kekik
1 tutam pul biber
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağından az fazla soğuk süt
Tuz
Muskat rendesi, karabiber (tercihen beyaz biber)
Üzeri için;
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Toz kırmızıbiber
Yapılışı;
Öncelikle havuçlar ile patatesi küp şeklinde doğrayın Arpacık soğanları soyup bütün şekilde bırakın
Bir fırın poşetine tavukları, soyduğunuz sebzeleri, zeytinyağını ve tüm baharatları ekleyin Poşetin ağzını kapatın ve eliniz ile poşeti oynatarak, tüm baharatların tavuklarınıza ve sebzelere bulaşmasını sağlayın
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ağzı kapanmış fırın tepsinizi koyup birkaç yerinden delik açın ve 200 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişirin
Poşetin içindeki tüm malzemeyi biri fırın kabının içine dökün ve yayın
Artık beşamel sosa başlayabilirsiniz
Ufak bir tencerede tereyağını eritip, un ile kavurun Unun kokusu çıktıktan sonra azar azar soğuk sütü ilave edip sürekli çırparak karıştırın Her sütü ilave ettiğinizde bir öncekini tamamen emmiş olsun Kullandığınız süt mutlaka soğuk olmalı Bu sayede sosunuzda topaklanma olmaz Akışkan bir sos kıvamı elde edinceye kadar süt ekleyin
Son olarak, tuz, beyaz biber ve muskat rendesi de ekleyip sosunuzu karıştırın
Sebzeli tavuğunuzun üzerini örtecek şekilde dökün
En üste de rendelenmiş kaşar peynirlerini, her yerini kaplayacak şekilde yayın ve toz kırmızıbiber serpin
Kaşarlar tamamen eriyinceye kadar, 170 derecede pişirin
Afiyet olsun…
6 adet baget tavuk
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
10 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam toz fesleğen
1 tutam toz kekik
1 tutam pul biber
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağından az fazla soğuk süt
Tuz
Muskat rendesi, karabiber (tercihen beyaz biber)
Üzeri için;
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Toz kırmızıbiber
Yapılışı;
Öncelikle havuçlar ile patatesi küp şeklinde doğrayın Arpacık soğanları soyup bütün şekilde bırakın
Bir fırın poşetine tavukları, soyduğunuz sebzeleri, zeytinyağını ve tüm baharatları ekleyin Poşetin ağzını kapatın ve eliniz ile poşeti oynatarak, tüm baharatların tavuklarınıza ve sebzelere bulaşmasını sağlayın
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ağzı kapanmış fırın tepsinizi koyup birkaç yerinden delik açın ve 200 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişirin
Poşetin içindeki tüm malzemeyi biri fırın kabının içine dökün ve yayın
Artık beşamel sosa başlayabilirsiniz
Ufak bir tencerede tereyağını eritip, un ile kavurun Unun kokusu çıktıktan sonra azar azar soğuk sütü ilave edip sürekli çırparak karıştırın Her sütü ilave ettiğinizde bir öncekini tamamen emmiş olsun Kullandığınız süt mutlaka soğuk olmalı Bu sayede sosunuzda topaklanma olmaz Akışkan bir sos kıvamı elde edinceye kadar süt ekleyin
Son olarak, tuz, beyaz biber ve muskat rendesi de ekleyip sosunuzu karıştırın
Sebzeli tavuğunuzun üzerini örtecek şekilde dökün
En üste de rendelenmiş kaşar peynirlerini, her yerini kaplayacak şekilde yayın ve toz kırmızıbiber serpin
Kaşarlar tamamen eriyinceye kadar, 170 derecede pişirin
Afiyet olsun…