iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Tavuklu Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet büyük boy patates
*1 adet büyük boy kabak
*2 adet patlıcan
Tavuklu harç için;
*1 adet tavuk göğsü
*1 adet kurusoğan
*2 adet yeşil biber
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Yarım çay bardağı su
Beşamel sosu için;
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı soğuk süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*200 gr kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Tavuklu Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı Sebzeleri halka halka doğrayın ve kızartın Fırın tepsisine patates kabak patlıcan sırası ile dizin Tavukları küp küp doğrayın Sıvı yağda kavurun Ardından doğranmış soğan ve biberi ekleyip beraber kavurun Salçayı ve baharatları ekleyin İyice kavrulan harca suyu ekleyin Bir kere kaynadıkdan sonra doğradığımız maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın Tavuklu harcıda kızarmış sebzelerin üzerine yayın Daha sonra beşamel sosu hazırlayın Tereyağ ile unu kavurun Unun kokusu çıkınca soğuk sütü ekleyin ve topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırın Kıvam alan sosa tuz ve karabiberini ekleyin Beşamel sosu da tavuklu harcın üzerine yayın En üste rende kaşarı döşeyin 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
*1 adet büyük boy patates
*1 adet büyük boy kabak
*2 adet patlıcan
Tavuklu harç için;
*1 adet tavuk göğsü
*1 adet kurusoğan
*2 adet yeşil biber
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Yarım çay bardağı su
Beşamel sosu için;
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı soğuk süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*200 gr kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Tavuklu Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı Sebzeleri halka halka doğrayın ve kızartın Fırın tepsisine patates kabak patlıcan sırası ile dizin Tavukları küp küp doğrayın Sıvı yağda kavurun Ardından doğranmış soğan ve biberi ekleyip beraber kavurun Salçayı ve baharatları ekleyin İyice kavrulan harca suyu ekleyin Bir kere kaynadıkdan sonra doğradığımız maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın Tavuklu harcıda kızarmış sebzelerin üzerine yayın Daha sonra beşamel sosu hazırlayın Tereyağ ile unu kavurun Unun kokusu çıkınca soğuk sütü ekleyin ve topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırın Kıvam alan sosa tuz ve karabiberini ekleyin Beşamel sosu da tavuklu harcın üzerine yayın En üste rende kaşarı döşeyin 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin