iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için :
*6 çay bardağı süt
*10 yemek kaşığı un
*2 çay kaşığı tuz
İçi için :
*1 paket tavuk göğsü
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sıcak su
*2 tane soğan
*2 tane biber
*Maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı soya sosu
*Karabiber
*Tuz
Üzeri için :
*Beşamel sos :
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 tatlı kaşığı tereyağı
*Muskat
*Tuz
*1 su bardağı kaşar peynir
*
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Tavuklar jülyen şekilde doğranır Suyunu çekene kadar pişirilir Suyunu çetikten sonra sıvı yağ eklenir Yağ ısındıktan sonra soğanlar ve biberler eklenir Soğanlar ve biberler kavrulduktan sonra yarım su bardağı sıcak su da eritilen salçalar eklenir Karabiber ve tuz da eklendikten sonra pişmeye bırakılır En son maydanoz eklenir
Krep için; süt, un ve tuz çırpılır yağlanmış yapışmayan tavada pişirilir Beşamel sos için; 2 su bardağı süte 2 yemek kaşığı un eklenir Muskat ve tuz da eklenip devamlı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir Piştikten sonra tereyağı eklenir
Kreplerin arasına iç harçtan koyulup rulo şeklinde sarılır Üzerine beşamel sos dökülür ve kaşar peynir serpilir
Önceden ısıtılmış 200 derece frında üzeri kızarana kadar pişirilir
*6 çay bardağı süt
*10 yemek kaşığı un
*2 çay kaşığı tuz
İçi için :
*1 paket tavuk göğsü
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sıcak su
*2 tane soğan
*2 tane biber
*Maydanoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı soya sosu
*Karabiber
*Tuz
Üzeri için :
*Beşamel sos :
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 tatlı kaşığı tereyağı
*Muskat
*Tuz
*1 su bardağı kaşar peynir
*
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Tavuklar jülyen şekilde doğranır Suyunu çekene kadar pişirilir Suyunu çetikten sonra sıvı yağ eklenir Yağ ısındıktan sonra soğanlar ve biberler eklenir Soğanlar ve biberler kavrulduktan sonra yarım su bardağı sıcak su da eritilen salçalar eklenir Karabiber ve tuz da eklendikten sonra pişmeye bırakılır En son maydanoz eklenir
Krep için; süt, un ve tuz çırpılır yağlanmış yapışmayan tavada pişirilir Beşamel sos için; 2 su bardağı süte 2 yemek kaşığı un eklenir Muskat ve tuz da eklenip devamlı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir Piştikten sonra tereyağı eklenir
Kreplerin arasına iç harçtan koyulup rulo şeklinde sarılır Üzerine beşamel sos dökülür ve kaşar peynir serpilir
Önceden ısıtılmış 200 derece frında üzeri kızarana kadar pişirilir