iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep malzemesi;
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*Un
*Tuz
Beşamel sos;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Yarım çay kaşığı toz muskat varsa
*Karabiber
*Tuz
İç harcı;
*1 adet tavuk göğüs
*3 adet biber
*2 adet kuru soğan
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Karabiber Kimyon tuz
Üzerine;
*Rendelenmiş Kaşar
*
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle içini hazırlayalım Bunun için tavuğu küçük küçük doğrayıp tencereye sıvı yağ ile bırakıp pişirmeye başlayalım Suyunu çekince biber ardından soğan pişirip domatesleri de doğrayıp ilave edelim Pişirdikten sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım*Krep için de malzemeleri bir kaba alıp koyu bir ayran kıvamı verip krep tavasında tek tek birer kepçe altlı üstlü pişirelim Vee beşamel sos içinde bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alıp ısıtalım Unu ilave edip kavuralım Kavrulan una sütü yavaş yavaş ilave edip hızlıca karıştırıp topaklanmasını engelleyelim Pişirip içerine tuz karabiber ve varsa muskat ilave edip pişirdikten sonra kenara alalım Şimdi kreplerimizi tek tek alıp içerisine iç harçtan bırakıp kenarlarını kapatarak sıkmayarak saralım Tepsiye alıp üzerine beşamel sostan bolca yayıp rendelenmiş kaşar da dökerek 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Ben çok severek yaparım sizinde beğeneceğinizi umuyorum*AFİYET OLSUN
*2 yumurta
*2 su bardağı süt
*Un
*Tuz
Beşamel sos;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Yarım çay kaşığı toz muskat varsa
*Karabiber
*Tuz
İç harcı;
*1 adet tavuk göğüs
*3 adet biber
*2 adet kuru soğan
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Karabiber Kimyon tuz
Üzerine;
*Rendelenmiş Kaşar
*
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle içini hazırlayalım Bunun için tavuğu küçük küçük doğrayıp tencereye sıvı yağ ile bırakıp pişirmeye başlayalım Suyunu çekince biber ardından soğan pişirip domatesleri de doğrayıp ilave edelim Pişirdikten sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım*Krep için de malzemeleri bir kaba alıp koyu bir ayran kıvamı verip krep tavasında tek tek birer kepçe altlı üstlü pişirelim Vee beşamel sos içinde bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alıp ısıtalım Unu ilave edip kavuralım Kavrulan una sütü yavaş yavaş ilave edip hızlıca karıştırıp topaklanmasını engelleyelim Pişirip içerine tuz karabiber ve varsa muskat ilave edip pişirdikten sonra kenara alalım Şimdi kreplerimizi tek tek alıp içerisine iç harçtan bırakıp kenarlarını kapatarak sıkmayarak saralım Tepsiye alıp üzerine beşamel sostan bolca yayıp rendelenmiş kaşar da dökerek 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Ben çok severek yaparım sizinde beğeneceğinizi umuyorum*AFİYET OLSUN