Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Krep

Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Krep

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için;


*2 su bardağı süt
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Krep hamuru olacak kadar un (910 yemek kaşığı yaklaşık)

Tavuk sote için;


*2 Adet göğüs eti
*1 paket mantar
*3 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*Tuz
*Karabiber
*Köri baharatı

Beşamal sos;


*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*Tuz

Üzeri için ;


*Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Tavuklu Mantarlı Krep Tarifi Yapılışı Krep için olan malzemelerimizi geniş bir kapta karıştırıyoruz ve krep tavamızda onları pişirmeye başlıyoruz onlar pişerken Tavuk göğüslerimizi küp küp doğruyoruz bunları bir tencereye alarak yarım çay bardağından az bir su ile haşlıyoruz göz kararı yağ koyuyoruz Daha sonra sotemizin diğer malzemelerini kesip hazırladıktan sonra tavuk göğüslerinin üzerine aktarıyoruz biraz kaynanıp özlerini verdikten sonra baharatlarını ilave ediyoruz Bu işlemleri hallettikten sonra beşamal sosa geçiyoruz Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır Un ilave edilerek kavrulur Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 3 su bardağı süt ilave edilir Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 12 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır Ve beşamal sos sotenin üzerine aktarılır Pişen kreplerimizden 1 tane alıp pişen sotemizi ortasına dairenin orta çizgisini hazırlayalarak yerleştiriyoruz ve kreplerimizi sağ ve soldan kaptıyoruz Diğer kreplere de bu işlemleri yaptıktan sonra tepsimize hepsini diziyoruz üzerlerine rendelediğimiz kaşarları koyduktan sonra 200 derece ısıltılmıs fırında kaşarlarımızın kızarmasını bekliyoruz Afiyet olsun ))
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt