Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beşamel Soslu Ve Kaşarlı Sebze Tarifi Resimli

Beşamel Soslu Ve Kaşarlı Sebze Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Beşamel Soslu Ve Kaşarlı Sebze yapımı Resimli


Malzemeler

2 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet Enginar
1 su bardağı taze yada dondurulmuş bezelye
2 adet kırmızı biber ve sivri biber
2 adet havuç
4 adet orta zirve pataes
4 dal taze fesleğen
1 paket brokoli

Beşamel Sosu için:

25 yemek kaşığı dolusu un
25 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı

Tuzlu

Üzeri için:

Rendelenmiş 250 gr kaşar peyniri






HAZIRLANIŞI:


Kabakları,kerevizi,havucunuzu,Enginarı ve patatesi soyup küp küp doğrayın

Kırmızı biberi ve sivri biberleri ince ince doğrayın

Brokoliyi minik dallar haline getirinBezelyelerinizi ayıklayınTüm bu sebzeleri ister buharda ister bol suda haşlayınHaşlama suyuna tuzlu ilave edinSebzeler fazla dağılmayacak şekilde haşlandıktan daha sonra ocağın altını kapatın,Ve SüzünFesleğenleri ufak minik doğrayınDerin bir tavaya tereyağını eritip üzerine unu ilave edip kavurunUnun kokusu gitmeye başlayınca yavaşça sütü ek ederek sos haline getirin ve tuzlu ek edin

Haşlanan Sebzelerimizi bir borcama kabına alınÜzerine fesleğenleri ve hazırladığınız beşamel sosunu döküp ayrıntılarıyla karıştırınYemeğinizin üstünü, adamakıllı kaplayacak şekilde rendelediğimiz kaşar peyniri ile kaplayınFırına verin200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirinAfiyet Olsun *
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt