iltasyazilim
FD Üye
Beşamel Soslu Ve Kaşarlı Sebze yapımı Resimli
Malzemeler
2 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet Enginar
1 su bardağı taze yada dondurulmuş bezelye
2 adet kırmızı biber ve sivri biber
2 adet havuç
4 adet orta zirve pataes
4 dal taze fesleğen
1 paket brokoli
Beşamel Sosu için:
25 yemek kaşığı dolusu un
25 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuzlu
Üzeri için:
Rendelenmiş 250 gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Kabakları,kerevizi,havucunuzu,Enginarı ve patatesi soyup küp küp doğrayın
Kırmızı biberi ve sivri biberleri ince ince doğrayın
Brokoliyi minik dallar haline getirinBezelyelerinizi ayıklayınTüm bu sebzeleri ister buharda ister bol suda haşlayınHaşlama suyuna tuzlu ilave edinSebzeler fazla dağılmayacak şekilde haşlandıktan daha sonra ocağın altını kapatın,Ve SüzünFesleğenleri ufak minik doğrayınDerin bir tavaya tereyağını eritip üzerine unu ilave edip kavurunUnun kokusu gitmeye başlayınca yavaşça sütü ek ederek sos haline getirin ve tuzlu ek edin
Haşlanan Sebzelerimizi bir borcama kabına alınÜzerine fesleğenleri ve hazırladığınız beşamel sosunu döküp ayrıntılarıyla karıştırınYemeğinizin üstünü, adamakıllı kaplayacak şekilde rendelediğimiz kaşar peyniri ile kaplayınFırına verin200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirinAfiyet Olsun *
Malzemeler
2 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet Enginar
1 su bardağı taze yada dondurulmuş bezelye
2 adet kırmızı biber ve sivri biber
2 adet havuç
4 adet orta zirve pataes
4 dal taze fesleğen
1 paket brokoli
Beşamel Sosu için:
25 yemek kaşığı dolusu un
25 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuzlu
Üzeri için:
Rendelenmiş 250 gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Kabakları,kerevizi,havucunuzu,Enginarı ve patatesi soyup küp küp doğrayın
Kırmızı biberi ve sivri biberleri ince ince doğrayın
Brokoliyi minik dallar haline getirinBezelyelerinizi ayıklayınTüm bu sebzeleri ister buharda ister bol suda haşlayınHaşlama suyuna tuzlu ilave edinSebzeler fazla dağılmayacak şekilde haşlandıktan daha sonra ocağın altını kapatın,Ve SüzünFesleğenleri ufak minik doğrayınDerin bir tavaya tereyağını eritip üzerine unu ilave edip kavurunUnun kokusu gitmeye başlayınca yavaşça sütü ek ederek sos haline getirin ve tuzlu ek edin
Haşlanan Sebzelerimizi bir borcama kabına alınÜzerine fesleğenleri ve hazırladığınız beşamel sosunu döküp ayrıntılarıyla karıştırınYemeğinizin üstünü, adamakıllı kaplayacak şekilde rendelediğimiz kaşar peyniri ile kaplayınFırına verin200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirinAfiyet Olsun *