iltasyazilim
FD Üye
Beşamelli Brokoli Karnabahar Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 kök brokoli(300 gr)
*Yarım kg karnabahar
*2 büyük boy patates
*Haşlamak için bir tencere kaynar su
*1 yemek kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
*3, 5 su bardağı süt
*2, 5 tepeleme yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*Bir tutam karabiber
En üstü için;
*Yeteri kadar kaşar rendesi
Beşamelli Brokoli Karnabahar Patates Yemeği Tarifi Yapılışı Sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir ana yemek alternatifi, basit ve maliyeti ucuz malzemelerle lezzeti doruklara çıkarabilmek için buyrun tarife;
Öncelikle bir tencerenin yarısına kadar kaynar su dolduralım ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyip içine temizleyip parçalara ayırdığımız brokolileri atalım yumuşayana kadar pişirip kenara alalım Temizleyip parçalara ayırdığımız karnabaharları da aynı suya atıp haşlayıp kenara alalım Büyük küpler halinde doğradığımız patatesleri de aynı suya atıp yumuşayana kadar haşlayalım Hepsini bir kaba alıp üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip harmanlayalım Büyük dikdörtgen borcama yayalım kenarda beklesin Daha sonra beşamel için tereyağını bir sos tenceresine alıp eritelim un ekleyip 3 dk unu kavuralım Azar azar sütünü ekleyip karıştıralım homojen olsun Tuz ve karabiberi de ekleyip çırpma teli ile karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim Ocaktan alıp borcama yaydığımız malzemelerimizin üzerine gezdirelim 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim beşamel malzemelerle özdeşleşsin Üzerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına atalım ve kaşar kızarana kadar pişirip fırından alalım
Afiyet olsun
*2 kök brokoli(300 gr)
*Yarım kg karnabahar
*2 büyük boy patates
*Haşlamak için bir tencere kaynar su
*1 yemek kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
*3, 5 su bardağı süt
*2, 5 tepeleme yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*Bir tutam karabiber
En üstü için;
*Yeteri kadar kaşar rendesi
Beşamelli Brokoli Karnabahar Patates Yemeği Tarifi Yapılışı Sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir ana yemek alternatifi, basit ve maliyeti ucuz malzemelerle lezzeti doruklara çıkarabilmek için buyrun tarife;
Öncelikle bir tencerenin yarısına kadar kaynar su dolduralım ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyip içine temizleyip parçalara ayırdığımız brokolileri atalım yumuşayana kadar pişirip kenara alalım Temizleyip parçalara ayırdığımız karnabaharları da aynı suya atıp haşlayıp kenara alalım Büyük küpler halinde doğradığımız patatesleri de aynı suya atıp yumuşayana kadar haşlayalım Hepsini bir kaba alıp üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip harmanlayalım Büyük dikdörtgen borcama yayalım kenarda beklesin Daha sonra beşamel için tereyağını bir sos tenceresine alıp eritelim un ekleyip 3 dk unu kavuralım Azar azar sütünü ekleyip karıştıralım homojen olsun Tuz ve karabiberi de ekleyip çırpma teli ile karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim Ocaktan alıp borcama yaydığımız malzemelerimizin üzerine gezdirelim 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim beşamel malzemelerle özdeşleşsin Üzerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına atalım ve kaşar kızarana kadar pişirip fırından alalım
Afiyet olsun