iltasyazilim
FD Üye
Beşamelli Ispanaklı Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep malzemeleri
*3 yumurta
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*2, 5 su bardağı un ( un ölçüsü farklılık gösterebilir)
İç malzemesi
*600700 gr ıspanak
*Kaşar peyniri
*Beyaz peynir (elinizdeki farklı bir peynirde olabilir)
*Tuz
*Karabiber
Beşamel sos malzemesi
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzerine
*Kaşar peynir rendesi
Beşamelli Ispanaklı Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanaklarımızı sirkeli suya koyup bekletelim Ardından krep malzemelerini mikserle çırpıp boza kıvamında akışkan bir hamur elde edelim İlk krep için tavaya bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ döküp bir kepçe krep hamurundan döküp yayalım Önlü arkalı pişirelim Diğer krepler için yağ dökmeye gerek yok Bütün hamur bitene kadar kreplerimizi yapalım
Ispanakları birkaç su iyice yıkayıp süzülmeye bırakalım Sonra bir tencereye elimizle koparıp koyalım Tuz ve karabiberini atıp kendi suyunla bir 56 dk Kadar pişirelim Ispanaklar su salacaktır Onun için piştikten sonra bir süzgece alalım ve fazla suyunun süzülmesini sağlayalım
Sonra beşamel sos için yağı eritip unu koyalım ve biraz kavuralım Sütü ekleyip çırpıcıyla topak yapmadan iyice çırpalım Eğer çok koyu olursa su veya süt ilave edebilirsiniz Tuz ve az karabiber ekleyip altını kapatalım
Süzülen ıspanaklara kasar rendesi, peynir ve beşamel sosun yarısını koyup karıştıralım Bunu beşamel sıcakken yapmalıyız Ardından kreplerin içine ıspanaklı harcı paylaştırıp resimdeki gibi katlayalım Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyalım ve kalan beşameli kreplerin üzerine kaşıkla her tarafına gelecek şekilde sürelim En son kaşar rendesi koyup 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Nefis bir lezzet Afiyet olsun
Not:Ispanak yerine pazı veya mantarda kullanabilirsiniz Kıymalısıda çok güzel oluyor
*3 yumurta
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*2, 5 su bardağı un ( un ölçüsü farklılık gösterebilir)
İç malzemesi
*600700 gr ıspanak
*Kaşar peyniri
*Beyaz peynir (elinizdeki farklı bir peynirde olabilir)
*Tuz
*Karabiber
Beşamel sos malzemesi
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzerine
*Kaşar peynir rendesi
Beşamelli Ispanaklı Krep Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanaklarımızı sirkeli suya koyup bekletelim Ardından krep malzemelerini mikserle çırpıp boza kıvamında akışkan bir hamur elde edelim İlk krep için tavaya bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ döküp bir kepçe krep hamurundan döküp yayalım Önlü arkalı pişirelim Diğer krepler için yağ dökmeye gerek yok Bütün hamur bitene kadar kreplerimizi yapalım
Ispanakları birkaç su iyice yıkayıp süzülmeye bırakalım Sonra bir tencereye elimizle koparıp koyalım Tuz ve karabiberini atıp kendi suyunla bir 56 dk Kadar pişirelim Ispanaklar su salacaktır Onun için piştikten sonra bir süzgece alalım ve fazla suyunun süzülmesini sağlayalım
Sonra beşamel sos için yağı eritip unu koyalım ve biraz kavuralım Sütü ekleyip çırpıcıyla topak yapmadan iyice çırpalım Eğer çok koyu olursa su veya süt ilave edebilirsiniz Tuz ve az karabiber ekleyip altını kapatalım
Süzülen ıspanaklara kasar rendesi, peynir ve beşamel sosun yarısını koyup karıştıralım Bunu beşamel sıcakken yapmalıyız Ardından kreplerin içine ıspanaklı harcı paylaştırıp resimdeki gibi katlayalım Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyalım ve kalan beşameli kreplerin üzerine kaşıkla her tarafına gelecek şekilde sürelim En son kaşar rendesi koyup 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Nefis bir lezzet Afiyet olsun
Not:Ispanak yerine pazı veya mantarda kullanabilirsiniz Kıymalısıda çok güzel oluyor