iltasyazilim
FD Üye
6 kişilik Pişirme süresi 40 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
3 adet bostan patlıcan
1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı
150 gr Bizim Mutfak Un
½ lt İçim Süt
½ çay kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu
100 gr rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri
1 adet domates
2 adet sivri biber
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı şeker
200 gr kuşbaşı tavuk eti
3 yemek kaşığı Bizim Margarin
1 bardak su
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam tuz
Hazırlanışı
Patlıcanlar ocakta közlenir
Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır
Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir
Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir
Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır
Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır
Malzeme
3 adet bostan patlıcan
1 çay bardağı Bizim Mısır Yağı
150 gr Bizim Mutfak Un
½ lt İçim Süt
½ çay kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu
100 gr rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri
1 adet domates
2 adet sivri biber
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı şeker
200 gr kuşbaşı tavuk eti
3 yemek kaşığı Bizim Margarin
1 bardak su
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam tuz
Hazırlanışı
Patlıcanlar ocakta közlenir
Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır
Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir
Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir
Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır
Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır