iltasyazilim
FD Üye
Beşamelli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*6 patlıcan ( benim kullandıklarım küçüktü eğer büyükte 3 yeterli )
*1 soğan
*1 büyük diş sarimsak
*5 sivri biber
*2 kapya biber
*1 kase kıyma
*1 büyük domates
*1 kaşık biber salçası
*3 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
*Kişniş
*Kekik
*1 su bardağı su
Beşamel sos;
*1 kaşık tereyağ
*1 kaşık un
*3 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Beşamelli Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince dilimler halinde keselim Yarım saat tuzlu suda bekletelim İç harcı için; sıvı yağ döktüğümüz tavaya yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekleyelip biraz çevirelim Sonra kıymayıda ekleyip soteleyelim Kıyma pişince salça, domates ve baharatları da ekleyip karıştıralım En son 1 su bardağı su ekleyip kaynatalım Suyun çoğunu çektirelim fazla sulu bir iç olmayacak
Patlıcanları yıkayıp süzelim ve bir kaba alalım üzerine 23 kaşık yağ gezdirip iyice karıştıralım Yapışmaz tavada kızartalım Bu yöntemle yemek daha yağsız ve hafif oluyor
Beşamel için; tereyağını eritelim Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım Süt, tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra ocaktan alalım
Fırın kabına önce bir sıra patlıcan dizelim Üzerine hazırladığımız harcın yarısını yayalım Bir kat daha patlıcan dizip kalan harcı ekleyelim Daha sonra beşameli de ekleyip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Üzeri kızardıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip eriyene kadar fırında bekletelim Ve servise hazır Afiyet olsun
*6 patlıcan ( benim kullandıklarım küçüktü eğer büyükte 3 yeterli )
*1 soğan
*1 büyük diş sarimsak
*5 sivri biber
*2 kapya biber
*1 kase kıyma
*1 büyük domates
*1 kaşık biber salçası
*3 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
*Kişniş
*Kekik
*1 su bardağı su
Beşamel sos;
*1 kaşık tereyağ
*1 kaşık un
*3 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Beşamelli Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince dilimler halinde keselim Yarım saat tuzlu suda bekletelim İç harcı için; sıvı yağ döktüğümüz tavaya yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekleyelip biraz çevirelim Sonra kıymayıda ekleyip soteleyelim Kıyma pişince salça, domates ve baharatları da ekleyip karıştıralım En son 1 su bardağı su ekleyip kaynatalım Suyun çoğunu çektirelim fazla sulu bir iç olmayacak
Patlıcanları yıkayıp süzelim ve bir kaba alalım üzerine 23 kaşık yağ gezdirip iyice karıştıralım Yapışmaz tavada kızartalım Bu yöntemle yemek daha yağsız ve hafif oluyor
Beşamel için; tereyağını eritelim Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım Süt, tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra ocaktan alalım
Fırın kabına önce bir sıra patlıcan dizelim Üzerine hazırladığımız harcın yarısını yayalım Bir kat daha patlıcan dizip kalan harcı ekleyelim Daha sonra beşameli de ekleyip 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Üzeri kızardıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip eriyene kadar fırında bekletelim Ve servise hazır Afiyet olsun