Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamelli Tavuklu Fırın Pilav

Beşamelli Tavuklu Fırın Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Beşamelli Tavuklu Fırın Pilav Tarifi İçin Malzemeler Buzdolabında önceden kalmış pilav (bu vereceğim malzemeler 11 5 su bardağı pişmiş pilav için geçerli)

*1 adet tavuk göğüs
*1 adet havuç
*3 yemek kaşığı konserve bezelye
*Tuz, karabiber

Beşemal için:

*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*500 ml süt
*2 çay kaşığı tuz
*En üstünede dilediğiniz kadar kaşar

Beşamelli Tavuklu Fırın Pilav Tarifi Yapılışı Kalan pilavı değerlendirmek için harika bir tarif olduğunu baştan belirtmeden geçemeyeceğim Hani az miktar pilav kalır dökmeye kıyamayız ama masaya konulacak kadar da fazla değildir ya işte hemen bunu uygulayabilirsiniz
Ben akşamdan ne pilavı kaldıysa atıyorum buzluğa, sonra istediğim zaman bu tarifi uyguluyorum
Önce tavuk göğsünü haşlamaya alıyoruz O haşlanırken küp küp kestiğimiz havuçları haşlıyoruz Tavuğu haşladıktan sonra didikliyoruz Havuçlar haşlanınca altını kapatalım ve süzmeden önce bezelyeleri atalım içine 23 dk kadar bu şekilde kalsın sonra süzelim Fırın kabınıza çok az miktarda sıvı yağ dökelim ve kenarlara, yanlarına iyice yayalım Ayrı bir kapta Pilavı, bezelye ve havucu, didiklediğimiz tavuk etini tuz ve karabiberi iyice karıştıralım ve borcama alalım
Bir kapta, tereyağ ı eritelim ve unu kavurmaya başlayalım Un kokusu çıkınca kısık ateşte azar azar sütü ekleyelim Çırpıcıyla karıştırırsanız daha iyi sonuç elde edersiniz Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp pilavın üstüne dökelim En üstünede kaşar rendesi ekleyip 200 derece fırına verelim Üstü kızarınca fırından alalım
Afiyet Olsun

858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt