iltasyazilim
FD Üye
Beşiktaş Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Büyük fırın tepsisi 10 yumurta 1 ,5 su bardağı şeker 1 ,5 su bardağı un 1 ,5 su bardağı nişasta 1 vanilya 1 ,5 paket kabartma tozu Yarım fincan su 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kreması için;
7 ,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı tepeleme un 4 ,5 yemek kaşığı nişasta 7 tepeleme kaşık şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı 2 paket toz krem santi Islatmak için;
2 su bardağı süt Arasına;
Damla çikolata Muz Süslemek için;
Kırmızı siyah beyaz gıda boyası Beşiktaş Pastası Tarifi Yapılışı
Arkadaşın oğlu Tuğranın doğum günü için hazırlanmış taraftar pastası mutlu yıllara Tuğracım Yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı kaplara ayıralım Beyazına bir fiske tuz serpip yüksek ayarda blender ile köpük olana kadar çırpıyoruz Diğer tarafta sarısına şeker ve su ekleyip iyice çırpalım Kremamsı olana kadar un ve diğer malzemeleri kabartma tozu hariç ekleyip iyice çırpalım ve spatula ile beyazını ekleyip yavaş yavaş karıştıralım Fırını 180 derece de ısıtalım ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırıp yağlı kağıt geçirilmiş fırın tesisine döküp üzerındeki kabarcıkları spatula ile çizgi yaparak hamura alalım 150 dereceye alıp kapağını hiç açmadan pişirelim
Püf noktası Yumurtaların oda sıcaklığında olması fan asla açmıyoruz ve ayarı 150 dereceye alıp kapağını hiç açmadan pişirelim Soğuduktan sonra bir naylon ip yardımı ile ikiye bölelim Arasına hazırladığımız kremadan sürüp iç malzemesini koyalım Üstünü diğer parçayı koyup kremayla kaplayalım Dolaba koyup beyaz şeker hamurunu pudra şekeri ile açıp pastaya kaplayalım Çok ince açmıyoruz İnce açılınca deline biliyor Beşiktaş ablemini bir kağıda çizip üzerinden ince uçlu bıçakla keselim Diğerlerini de yaptıktan sonra üzerini örtüp dolapta muhafaza edelim Afiyet olsun
Büyük fırın tepsisi 10 yumurta 1 ,5 su bardağı şeker 1 ,5 su bardağı un 1 ,5 su bardağı nişasta 1 vanilya 1 ,5 paket kabartma tozu Yarım fincan su 2 yemek kaşığı sıvı yağ Kreması için;
7 ,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı tepeleme un 4 ,5 yemek kaşığı nişasta 7 tepeleme kaşık şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı 2 paket toz krem santi Islatmak için;
2 su bardağı süt Arasına;
Damla çikolata Muz Süslemek için;
Kırmızı siyah beyaz gıda boyası Beşiktaş Pastası Tarifi Yapılışı
Arkadaşın oğlu Tuğranın doğum günü için hazırlanmış taraftar pastası mutlu yıllara Tuğracım Yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı kaplara ayıralım Beyazına bir fiske tuz serpip yüksek ayarda blender ile köpük olana kadar çırpıyoruz Diğer tarafta sarısına şeker ve su ekleyip iyice çırpalım Kremamsı olana kadar un ve diğer malzemeleri kabartma tozu hariç ekleyip iyice çırpalım ve spatula ile beyazını ekleyip yavaş yavaş karıştıralım Fırını 180 derece de ısıtalım ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırıp yağlı kağıt geçirilmiş fırın tesisine döküp üzerındeki kabarcıkları spatula ile çizgi yaparak hamura alalım 150 dereceye alıp kapağını hiç açmadan pişirelim
Püf noktası Yumurtaların oda sıcaklığında olması fan asla açmıyoruz ve ayarı 150 dereceye alıp kapağını hiç açmadan pişirelim Soğuduktan sonra bir naylon ip yardımı ile ikiye bölelim Arasına hazırladığımız kremadan sürüp iç malzemesini koyalım Üstünü diğer parçayı koyup kremayla kaplayalım Dolaba koyup beyaz şeker hamurunu pudra şekeri ile açıp pastaya kaplayalım Çok ince açmıyoruz İnce açılınca deline biliyor Beşiktaş ablemini bir kağıda çizip üzerinden ince uçlu bıçakla keselim Diğerlerini de yaptıktan sonra üzerini örtüp dolapta muhafaza edelim Afiyet olsun