Beşiktaş'taki özel kız yurduna polis baskını istanbul polis yurdu beşiktaşta yurt polis yurtları beşiktaştaki yurtlar yurdu istanbul Etik Polisi dün gece Beşiktaş'taki özel bir kız yurduna gelen ihbarlar üzerine dominant düzenledi İstanbul Beşiktaş’taki özel bir kız yurdu aylardır Valilik ve Güvenlik’e yalan yanlış ihbarlarda yer alan kişinin kâbusunu yaşıyor iddiaya göre utandıran olay şöyle gelişti: Kimliği belirsiz ihbarcı Valiliğe “Bu yurttaki kızlar hep hamile, yurda giren çıkan hiç belli değil, ayyaş olup sokakta naralar atıyorlar biçiminde mail attı Aynı ihbar defalarca 155 hattına da yapıldı seri gelen ihbarlar üzerine Valilik, Milli Eğitim’i harekete geçirdi Polis de yurt hakkında analiz başlattı Önceki gün yurda önce bir ahlak polisi sonradan İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nden bir görevli gelip iddiaları uygun inceledi Ulusal Eğitim görevlisi, gayesizce seçilen 30 kız öğrenciye iddiaları sorup, ifadelerini aldı Kızlara şu sorular yöneltildi: Yurttaki kızlar gebe mi? Öğrenciler içip içip sokaklarda naralar atıyor mu? Yurda erkekler girip çıkıyor mu? Üniversite öğrencisi kızlar sorular aleyhinde büyük hayret yaşayıp açıklama dilekçelerini doldurdu 'ERKEK BİLE YAKLAŞMAZ' İfadesi alınan öğrenciler şunları söyledi: Kaldığımız yurt çok akıcı bir yer Böylece olmasa ailemiz kalmamıza izin vermez Akşam saat 2300’cilt sonradan içeri girmek, yurtta içki içmek, yurda sarhoş gelmek yasaktır En ufak geç kalma durumu aileye bildirilir Bırakın erkek girmesini, yurdun önüne bile erkek arkadaşlarımız yaklaştırılmaz Bu iddiaların bize sorulması bile fazla saçma 'BİRİ UĞRAŞIYOR' Yaşanan olaylar en fazla yurt sahibi Mehmet Yorgancılar’ı üzdü Telefonla ulaştığımız Yorgancılar önce konuşmak istemedi, arkasından ağzından şu ayaklanma dolu sözler döküldü: “Biri bizimle uğraşıyor Bu yapılan üçüncü ihbar Kaymakamlığa, Güvenlik’e gittim Dedim ancak ‘Yurdumu araştırın, asılsız iddiaların sahibini lütfen bulun Onunla yasa önünde hesaplaşmak istiyorum’ Ulusal Eğitim ve polis de haklı olarak ihbarı soruşturuyor 'BEN DE BİR KIZ BABASIYIM' Kendisinin de üniversite öğrencisi bir kızı olduğunu belirten yurt sahibi Mehmet Yorgancılar şunları söyledi: Yurdu kızımız üniversiteyi kazanıp İstanbul’a geldiğimiz için açtık Yurtta kalan bütün kızlar bizim çocuğumuz Yurt kayıtlarında kurallarımızı gösteren başvuru formu imzalatırız Çünkü bu çocuklar velilerin bize emaneti Biz onları gözümüzden sakınırken biri abuk subuk sapan iddialar ortaya atıyor Sanıyorum, Milli Eğitim görevlisi ve polis de bu iddialar karşı sersemlemiş Ama görevlerini yapıyorlar Bırakın yurda erkek girmesini, beni ziyarete gelen arkadaşlarımı bile yurda almam Kendi kızım bile yurda geldiği vakit onu öpmüyorum O derece hassasız BAKANLIKTAN TEŞEKKÜR Milletvekilleri ve müsteşar çocuklarının da güvenli olduğu için yurtlarını tercih ettiği gösteren yurt sahibi sözlerini şöyle tamamladı: Yaşanan bu durum beni resmen paranoyak yaptı Aklım mantığım böyle bir şeyi almıyor Yetkililerden tek isteğim bu asılsız iddiaları ortaya atan kişiyi bulmaları Milli Eğitim soruşturması sonucu olayın savcılığa yansımayacağını düşünüyorum VELİLER EPEYCE HOŞNUT Asılsız ihbarlara maruz kalan yurttan ise şimdi ve daha önce çocukları kalan aileler epeyce memnun Çocukları eğitim için büyük kasaba dışından İstanbul’a gelen aileler, bir karı koca kadar işletilen yurdu, aile ortamı sebebiyle tercih ediyor Yurt kuralları özenle uygulanıyor Disiplinsiz hareketlerde yer alan öğrencinin çıkışı hemen veriliyor Geç gelen veya bir arkadaşında kalmak isteyen öğrencinin durumu ise derhal velisine duyuruluyor guncelnet