Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Besin fobisi nedir ?

Besin fobisi nedir ?
0
91

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
4120.jpg
4120.jpg
Kimi analarda ,’sadece birkaç şey yiyor’ ‘eğer bir besini yememeyi aklına koyduysa asla yemiyor’ ‘ her öğün tıpkı şeyleri yemek istiyor’’ tadına bakmadan ben bunu yemek istemiyorum ‘ üzere evlatlarından şikayet ediyor. Velev bu evlatlar sofraya oturup ana ve babanım tükettikleri yemekleri yemek istememektedirler. Bu cins evlatlar az ,yavaş yiyen,yemek vadesi uzun, besinlere ilgisiz olan az sayıda yemeyi kabul eden evlatlara yemek seçici ya da çetin beğenen olarak tanımlanmaktadır.

Bunun nedeni ise evladın davranışlarının ailesi tarafından denetim edilmesine müsaade vermemek için gösterilen bir karşı davranış olduğu ya da hakikaten yemeği beğenmediği düşünülmektedir.

Vesair bir küme da ise yeni besinleri denemekten korkarlar. Tadına bakmadan besinleri tüketmeyi redederler. Besinlerin formuna kokusuna manzarasına bakarak besinleri denemekten kaçınmaktadırlar. Bunun nedeni ise birinci kere denedikleri besinlerin negatif sonuçların olması o besine karşı besin fobisi gelişimine neden olmaktadır. Bu evlatlar istemedikleri besinleri verdiğinizde ağlarlar. Saldırgan davranış biçimi gösterirler. İstemedikleri besini tabaklarına değmesini bile istemezler. Çoklukla hususî çatal,bıçak kullanırlar. Ekseriyetle uzun mühlet biberon ile beslenen ve pütürlü kıvama geçemeyen çocuklarda sık karşılaşıldığı bildirilir. Sorun sıklıkla 2 yaş civarında görülür. Bir alerjik reaksiyon ya da sıhhat meselesine bağlı güç yutma ahir evlatta besinle ilgi olumsuz bir izlenim gelişir. Bir boğaza kaçma hikayesi ,endişeli yapısı olan bir validenin evlada abartılı reaksiyon vermesi .Anne peder tarafından yaratılan ve besin kısıtlanması,anne pederin evlada had koymada ehliyetsiz kalması ve evladın denetimini külliyen eline geçirmesi neden olur.

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,332Kullanıcılar
@rp_saplarSon üye
Üst Alt