iltasyazilim
FD Üye
Yiyecek zehirlenmesi durumunda ne yapılır
Gıda zehirlenmesi ardından ne yapılmalı
Bilhassa yumurta, mayonez, patates, pirinç ve süt ürünlerinin saklanma koşulları yiyecek zehirlenmelerini önlemek için önemlidir Besinleri yüksek sıcaklıkta ve uzun vakit pişirmek bu sorunun çözümü için tek başına yeterli değildir Bozulduğundan en küçük bir belirsizlik duyulan gıdalar elbette tüketilmemelidir
Yiyecek zehirlenmeleri sadece gizleme koşulları ve yetersiz temizlik nedeni ile oluşmaz Kimyasallarla kirlenmek ve besinlerin zaten doğal olarak zehirli olması (mantar türleri gibi) da bu sorunun nedenleridir
Yiyecek zehirlenmesi vakalarının birçok genellikle 12 gün gibi kısa süreli ve kolay çare edilirdir Oysa bağışıklık sistemini bozabileceğinden aşağıdaki belirtiler görüldüğünde hemencecik acil servise başvurulmalıdır Şiddetli kusma, 39 dereceyi aşan ateş, görme problemleri, bir günden artı süren ya da kan barındıran şiddetli ishal, nefes alma sorunları, baş dönmesi ve fazla su kaybı *
Gıda zehirlenmesi ardından ne yapılmalı
Bilhassa yumurta, mayonez, patates, pirinç ve süt ürünlerinin saklanma koşulları yiyecek zehirlenmelerini önlemek için önemlidir Besinleri yüksek sıcaklıkta ve uzun vakit pişirmek bu sorunun çözümü için tek başına yeterli değildir Bozulduğundan en küçük bir belirsizlik duyulan gıdalar elbette tüketilmemelidir
Yiyecek zehirlenmeleri sadece gizleme koşulları ve yetersiz temizlik nedeni ile oluşmaz Kimyasallarla kirlenmek ve besinlerin zaten doğal olarak zehirli olması (mantar türleri gibi) da bu sorunun nedenleridir
Yiyecek zehirlenmesi vakalarının birçok genellikle 12 gün gibi kısa süreli ve kolay çare edilirdir Oysa bağışıklık sistemini bozabileceğinden aşağıdaki belirtiler görüldüğünde hemencecik acil servise başvurulmalıdır Şiddetli kusma, 39 dereceyi aşan ateş, görme problemleri, bir günden artı süren ya da kan barındıran şiddetli ishal, nefes alma sorunları, baş dönmesi ve fazla su kaybı *