iltasyazilim
FD Üye
Besinlerin Görevleri Nelerdir?
İÇERDİĞİ KARBONA KADAR BESİNLER
1YAĞLAR 2PROTEİNLER 3KARBONHİDRATLAR
ENERJİ VERİMİNE GÖRE BESİNLER
1YAĞLAR 2PROTEİNLER 3KARBONHİDRATLAR
PARÇALANMA KOLAYLIĞINA GÖRE BESİNLER
1KARBONHİDRATLAR 2PROTEİNLER 3YAĞLAR
SİNDİRİMDE SEÇIM EDİLME SIRASINA GÖRE BESİNLER
1KARBONHİDRATLAR 2YAĞLAR 3PROTEİNLER
AÇLIK DURUMUNDA TÜKETİLME SIRASI
1KARBONHİDRATLAR 2YAĞLAR 3PROTEİNLER
YAPISAL MADDE OLARAK KULLANILMASINA KADAR BESİNLER
1PROTEİNLER 2YAĞLAR 3KARBONHİDRATLAR
*Proteinler yağlardan daha basit parçalanmalarına rağmen sindirimde en son olarak seçim edilirler, çünkü canlının büyük bir kısmını proteinler oluşturur
Kaynak:fenokulunet *
İÇERDİĞİ KARBONA KADAR BESİNLER
1YAĞLAR 2PROTEİNLER 3KARBONHİDRATLAR
ENERJİ VERİMİNE GÖRE BESİNLER
1YAĞLAR 2PROTEİNLER 3KARBONHİDRATLAR
PARÇALANMA KOLAYLIĞINA GÖRE BESİNLER
1KARBONHİDRATLAR 2PROTEİNLER 3YAĞLAR
SİNDİRİMDE SEÇIM EDİLME SIRASINA GÖRE BESİNLER
1KARBONHİDRATLAR 2YAĞLAR 3PROTEİNLER
AÇLIK DURUMUNDA TÜKETİLME SIRASI
1KARBONHİDRATLAR 2YAĞLAR 3PROTEİNLER
YAPISAL MADDE OLARAK KULLANILMASINA KADAR BESİNLER
1PROTEİNLER 2YAĞLAR 3KARBONHİDRATLAR
*Proteinler yağlardan daha basit parçalanmalarına rağmen sindirimde en son olarak seçim edilirler, çünkü canlının büyük bir kısmını proteinler oluşturur
Kaynak:fenokulunet *