iltasyazilim
FD Üye
Besmec Tadında
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Yarım paket tavuk göğsü eti
50 gr paket yağ
2 adet soğan
3 adet sarımsak
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşık tuz
Yapılışı
Öncelikle ince bulguru iki su bardağı sıcak su ile ıslatalım ağzını kapatıp dinlensin 5 dk sonra eti doğrayıcıda doğrayalım Soğanı, sarımsak ve dereotunu hazırlayalım bütün malzemeleri küçük doğrayalım ve içine atalım hepsini yoğuralım 20 dk ceviz büyüklüğünde elimize alıp şekil verelim ara ara elimizi suyla islatalım Sıvı yağla yada katı yağla kızartalım fazla kalanı derin dondurucu ya atabilirsiniz
Afiyet Olsun
nefisyemektarifleri
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Yarım paket tavuk göğsü eti
50 gr paket yağ
2 adet soğan
3 adet sarımsak
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşık tuz
Yapılışı
Öncelikle ince bulguru iki su bardağı sıcak su ile ıslatalım ağzını kapatıp dinlensin 5 dk sonra eti doğrayıcıda doğrayalım Soğanı, sarımsak ve dereotunu hazırlayalım bütün malzemeleri küçük doğrayalım ve içine atalım hepsini yoğuralım 20 dk ceviz büyüklüğünde elimize alıp şekil verelim ara ara elimizi suyla islatalım Sıvı yağla yada katı yağla kızartalım fazla kalanı derin dondurucu ya atabilirsiniz
Afiyet Olsun
nefisyemektarifleri