Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Besmele Çekmeyi Unutursak?

Besmele Çekmeyi Unutursak?
0
139

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Merhaba arkadaşlar
Konuyu arattım ama bulamadım umarım yoktur
İlkokulda din kültürü öğretmenimden duymuşutum ilk kez şimdi bir sitede okuyunca sizlerle paylaşmak istedimBu bilgi sayesinde yemeğin ortasında bile aklıma gelse bu sözü söylüyorum ve bir dahaki sefere unutmamak için kendimi uyarmış oluyorum
Sünenü Ebî Dâvud’da, Hazreti Âişe (ranhâ) vâlidemizden nakledilen bir hadîsi şerifte Resûlüllah (sav) Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Sizden kim bir şey yiyecek olsa, ‘Bismillâh’ desin Başında söylemeyi unutmuşsa, sonunda şöyle desin: ‘Bismillâhi fî evvelihî ve âhirihî (Meâli: ‘Başında da sonunda da Allâh’ın ismiyle’ demektir)

Ümeyyetü’bnü Mahşîn (ra)’in anlattığı başka bir hâdisede ise, Resûlüllah (sav)’ın yanında bir adam, Besmele çekmeden yemek yiyordu Yemeğini yemiş, geriye tek lokması kalmıştı Onu ağzına götürürken, “Bismillâhi evvelühû ve âhiruhû dedi Bunun üzerine Resûlüllah (sav) tebessüm ederek,
“Şeytan onunla birlikte yemeğe devam etti Ne zaman ki Allâh’ın ismini zikretti, karnındakileri hep kustu buyurdu
(Sünenü Ebî Dâvud)

858,496Konular
981,697Mesajlar
29,772Kullanıcılar
GsuatSon üye
Üst Alt