‘İslam’a gore hayvanı besmele ile kesmek neden şarttır’ sorusundan hareket eden bilim adamları, besmeleli ve besmelesiz kesilen etleri inceledi İşte sonuc:
Halka ve Olaylara yazarı Osman Ozsoy koşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda carpıcı tespitlerde bulundu
“Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, surekli coğalan, buyuk olcude zararlı mikrop ve bakteriler tespit ediliyor İşte Osman Ozsoy’un konu ile ilgili carpıcı yazısı:
Kurban ve Besmele
Kurban kesimi konusunda okuduğum ilginc bir araştırmanın sonuclarını sizlerle paylaşmak icin, uzun zamandır bekliyordum Nitekim o gun geldi cattı 2 gun sonra bayram İmkanı olan Muslumanlar Perşembe gunu kurbanlarını kesecekler Gelelim ilginizi cekeceğini duşunduğum araştırmaya
Ceşitli universitelerde gorev yapan ve tıbbın farklı alanlarında uzman olan 30 profesorden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasında herhangi bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar
Besmelenin sırrı …
Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi zaruri olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sozunun kesilen etler uzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca şaşırtıcı sonuclarla karşılaşıyorlar
Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Universitesi Eczacılık Fakultesi Dekanı Prof Dr Nebil Şerif; ‘Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve kucuk baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen aynı cins hayvanların etlerinden ayrı ayrı nUmuneler alarak ozel laboratuarlarda uzun sureli mikroskobik incelemeler yaptıklarını soyluyor
Sonucta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin acık kırmızı gul rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nUmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge burunduğunu goruluyor
Şaşırtan sonuc …
Prof Şerif ayrıca, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, surekli coğalan, buyuk olcude zararlı mikrop ve bakteriler tespit edildiğini soyluyor Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor
Araştırmada yer alan bilim adamlarında Dr Abdulkadir Dirani: ‘Kuran’da; Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin’ şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi zaman besmelenin ihmal edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya baştan soğuk baktılar Ancak araştırmalar sırasında her safhada carpıcı sonuclar ortaya cıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı
Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin buyuk bir mucizesi olarak karşımıza cıktı’ şeklinde goruşlerini dile getiriyor
Araştırmayı yuruten grup adına Kuveyt Haber Ajansına acıklama yapan Prof Dr Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, kucuk baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, coğalmaya musait bakteri ve mikroplar tespit edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını ifade etmiş
Halka ve Olaylara yazarı Osman Ozsoy koşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda carpıcı tespitlerde bulundu
“Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, surekli coğalan, buyuk olcude zararlı mikrop ve bakteriler tespit ediliyor İşte Osman Ozsoy’un konu ile ilgili carpıcı yazısı:
Kurban ve Besmele
Kurban kesimi konusunda okuduğum ilginc bir araştırmanın sonuclarını sizlerle paylaşmak icin, uzun zamandır bekliyordum Nitekim o gun geldi cattı 2 gun sonra bayram İmkanı olan Muslumanlar Perşembe gunu kurbanlarını kesecekler Gelelim ilginizi cekeceğini duşunduğum araştırmaya
Ceşitli universitelerde gorev yapan ve tıbbın farklı alanlarında uzman olan 30 profesorden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasında herhangi bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar
Besmelenin sırrı …
Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi zaruri olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sozunun kesilen etler uzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca şaşırtıcı sonuclarla karşılaşıyorlar
Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Universitesi Eczacılık Fakultesi Dekanı Prof Dr Nebil Şerif; ‘Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve kucuk baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen aynı cins hayvanların etlerinden ayrı ayrı nUmuneler alarak ozel laboratuarlarda uzun sureli mikroskobik incelemeler yaptıklarını soyluyor
Sonucta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin acık kırmızı gul rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nUmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge burunduğunu goruluyor
Şaşırtan sonuc …
Prof Şerif ayrıca, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, surekli coğalan, buyuk olcude zararlı mikrop ve bakteriler tespit edildiğini soyluyor Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor
Araştırmada yer alan bilim adamlarında Dr Abdulkadir Dirani: ‘Kuran’da; Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin’ şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi zaman besmelenin ihmal edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya baştan soğuk baktılar Ancak araştırmalar sırasında her safhada carpıcı sonuclar ortaya cıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı
Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin buyuk bir mucizesi olarak karşımıza cıktı’ şeklinde goruşlerini dile getiriyor
Araştırmayı yuruten grup adına Kuveyt Haber Ajansına acıklama yapan Prof Dr Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, kucuk baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, coğalmaya musait bakteri ve mikroplar tespit edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını ifade etmiş