Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

besmele üzerine..

besmele üzerine..
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
besmele üstüne Bişri Hafi Evliyânın büyüklerinden Genç Günah çukuruna düşmüş yuvarlanıyor yuvarlandıkça batıyor Bir gün Gecesini alkol masalarında sabahladığı bir gecenin günü Sarrhoş Evinin yolunu tutturmuş, gidiyor, gitmeye çalışıyor Yürüyor O da ne? Bir kağıt, üstünde Besmele yazılmış bir kağıt İçi cız ediyor Eğiliyor Çamurların içinden Besmele yazılmış kağıdı alıyor Hiç Allah'ın ismi yerde olur mu, çamurlar içinde olur mu, bin bir hafıza bin bir ah ediş Kağıdı öpüyor, çamurlarını siliyor, temizliyor, evine götürüyor, hoş kokulare sürüyor ve eveinin en hoş yerine asıyor O gece âlim bir zât bir rüyâ görür Rüyâda,'' Git, Bişr'e söyle! İsmimi temizlediği gibi onu temizlerim İsmimi büyük tuttuğu gibi büyültürüm İsmimi güzel kokulu yaptığı gibi, onu güzel ederim İzzetime ant ederim fakat, onun ismini dünyada ve âhirette temiz ve hoş eylerim'' denildi Bu rüyâ, üç kez baştan etti Rüyâ gören kimse, sabahtan olunca, Bişri Hafi'yi arayıp meyhanede buldu Önemli haberim var diye içeriden çağırdı Bişr geldiğinde, gelen zâta dedi ancak: Kimden haber vereceksin? Sana Allahü teâlâdan haber vereceğim Bunu duyan Bişr, ağlamaya başladı ve sordu: Bana kızıyor mu, şiddetli cefa mı yapacak? Rüyâyı ardına kadar dinleyince arkadaşlarına dönüp şöyle söyledi: Ey arkadaşlarım! Beni çağırdılar, bundan daha sonra yeniden beni buralarda göremiyeceksiniz O zâtın yanında hemencecik pişmanlık etti Bu anda ayağında pabuç bulunmadığı için, hiç kundura giymedi Sebebini soranlara,''Söz verdiğim süre yalınayaktım, şu anda giymeğe hayâ ederim'' derdi Pabuç giymediği için kendisine ''Hafi'' (yalınayak)denilmiştir  

858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt