Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Besmeleyi Mikroskopla İncelemişler ve Sonuç !

Besmeleyi Mikroskopla İncelemişler ve Sonuç !
0
80

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Besmeleyi Mikroskopla İncelemişler ve Sonuç ! besmele besmele i şerif rüyada anlatmak yazısı Doğrusu garip ama Rabbim emrettiyse elbetteki bi yararı olmalı o kadar yok mi! 1549351209 1549351209 besmeleyimikroskoplaincelemislervesonuc5c59392deda0fbesmeleyimikroskoplaincelemislervesonuc5c59392deda0fbesmeleyimikroskoplaincelemislervesonuc5c59392deda0f Besmele mikroskopla incelendi 'İslam'a kadar hayvanı besmele ile kesmek neden şarttır' sorusundan hareket eden bilimadamları, besmeleli ve besmelesiz kesilen etleri inceledi İşte netice: Halka ve Olaylara yazarı Osman Özsoy köşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu : Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, kesintisiz büyüyen, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit ediliyorİşte osman Özsoy'un konu ile ilgili çarpıcı yazısı: Kurban ve Besmele Kurban kesimi konusunda okuduğum acayip bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak için, uzun zamandır bekliyordum Nitekim o gün geldi çattı 2 gün sonradan bayram İmkanı olan Müslümanlar Perşembe günü kurbanlarını kesecekler Gelelim ilginizi çekeceğini düşündüğüm araştırmaya Çeşitli üniversitelerde ödev yapan ve tıbbın farklı alanlarında bilirkişi olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri aralarında herhangi bir ayrım olup olmadığını ortaya belirlemek nedeniyle laboratuar ortamında denek çalışmalar yapıyorlar Besmelenin sırrı Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi kaçınılmaz olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyorlar Araştırmanın metot ve tekniği konusunda veri veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof Dr Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğünü görülüyor Kafa Karıştırıcı sonuç Prof Şerif ayrıca, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli gelişen, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler saptama edildiğini söylüyor Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor Araştırmada yer alan bilim adamlarında Dr Abdulkadir Dirani: ‘Kuran’da; Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin’ şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi süre besmelenin ihmalkârlık edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya her yerde soğuk baktılar Fakat incelemeler esnasında her safhada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktı’ şeklinde görüşlerini dile getiriyor Araştırmayı yürüten grup adına Kuveyt Haber Ajansına açıklama yapan Prof Dr Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, küçük baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve mikroplar saptama edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını açıklama etmiş Kesim farkı Aynı üniversitenin Veteriner Fakültesi Et Sağlığı Bölümü Profesörlerinden Fuad Nima; ‘Dünyanın çoğu ülkesinde uygulanan, hayvanların uyuşturularak öldürülmesi işlemi sırasında kanın vücutta kalması, bu nesil etlerin daha çabuk bozulmasına niçin oluyor Halbuki, kesim anında çekilen besmele ve tekbirin, hayvana yaptığı etki ve heyecanın, hayvan organ ve adalelerinde meydana getirdiği hareketin kanın azami miktarda açık havada atmasına yol açtığını ve hayvanların daha az eziyet çektiğini saptama ettiklerini belirtiyor Nebil Şerif; ‘Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve küçük baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen benzer tür hayvanların etlerinden ayrı ayrı nûmuneler alarak özel laburatuvarlarda uzun süreli mikroskobik araştırmalar yaptıklarını söylüyor​  
 
858,467Konular
981,174Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt