Betül demir'den arkadaş canlısı röportajında 'geyşa ruhlu bir bayan değilim' dedi BETÜL DEMİR; BİR DÖNEM MEŞHUR KADINLARIN DİLİNDEN DÜŞMEYEN 'GEYŞA RUHLUYUM' AÇIKLAMALARINA GÖNDERME YAPTI Üçüncü albümüyle dikkat çeken Betül Demir, 'Bütün Gece' adlı şarkısına klip çekti Klipte geyşa kılığına giren hoş şarkıcı, bir dönem ünlü kadınların dilinden düşmeyen 'Geyşa ruhluyum' açıklamalarına gönderme yaparak 'Ben geyşa ruhlu değilim Bana hizmet edilmesini isterim' diyor 'Süper' şarkınızla iyi bir çıkış yaptınız Hemen sırada 'Bütün Gece' var Kiminle çalıştınız klipte? Mustafa Uysal’nun yönettiği bir çalışma Gördüğünüz gibi de çekimler her tarafında kılıktan kılığa girdim Neyse ki sonuçta çok eğlenceli bir meslek çıktı ortaya Evet, geyşa bile oldunuz Doğru Doğrusu beni en çok zorlayan sahneler de onlardı Aksesuvarları, makyajı falan önemli bir hazırlık gerektirdi Ruhunuzda da hissettiniz mi peki o geyşalığı? Katiyen Ben kesinlikle geyşa ruhlu değilim Bütün tersi bana hizmet edilsin isterim Çekimlerde sizi başlıca zorlayan şey uğradığınız arı saldırısıymış sanırım Evet, çekimden bir hafta önce bacağımı arı soktu, alerjim olduğu için ölümden döndüm Bacağım da facia morardı O morluk nedeniyle mini etekli sahnelerde yakın plan çekimler yapılamadı örneğin id Albüm kartonetinin girişinde 'Şarkı söyleyen cümbür cemaat bir parça hayat tamircisidir' diye yazıyor 'Ben yaşam tamircisiyim' mi diyorsunuz? Her Hâlükarda öyleyim Fakat bir şey eklemem lazım: Benim yaşam tamircim Sezen Aksu’dur Kendisiyle düet yapma gibi hayaliniz var mı? Hem de çılgın gibi isterim Sezen’le düet yapmayı! Yeni albümde Mustafa Ceceli, Ümit Sayın, Harun Kolçak’tan vokal anlamında takviye almışsınız Böyle bir destekte bulunduklarına göre sizi fazla seviyor arkadaşlarınız Bu devirde kimse kimseye vokal yapmaya can atmıyor sonuçta Gerçekte çok şanslıyım Mustafa 'Bir Ara' şarkısına hem vokal yaptı ayrıca de düzenleme Fazla güçlü bir sese sahip canım arkadaşım benim Hatta albümde onun yaptığı vokal kısımlarını biraz öne çıkardık Fazla kızdı Fazla mütevazı biri Onun o vokallerde bastığı seslere Türkiye’de en iyi tenorler bile güç basar 'Yeter' adlı Sezen Aksu şarkısında ise Ümit Sayın vokalleri var, sağ olsun Harun Kolçak olayı ise ayrı Biz stüdyoda 'Pişmanım' şarkımıza çalışırken Harun geldi Tam o sırada ben 'şarkıda bir eksik var, çok yavan kaldı' deyip duruyordum Derken Harun’la göz göze geldik, lakin o gözlerini kaçırdı Bir müddet daha sonra her yerde göz teması kurmaya çalıştım Doğrudan Doğruya 'Hayır, fazla vefasızlıklar gördüm ve yerine getirmek istemiyorum' dedi Şarkıyı yeniden dinleyince dayanamadı Canım aradaşım benim Sahnede çok ayrı dillerde şarkılar söylüyorsunuz, neden? Evet İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca şarkılardan türkü ve sanat müziğine dek geniş bir repertuvarım var Sahnede taklitler yapıyorum, insanlarla irtibat kuruyorum, şovlar sergiliyorum İnsanların gözündeki mutluluğu görüyorum; zaman zaman da hüzünlenip ağlıyorlar Hiç bilmedikleri, hayatlarında hiç dinlemedikleri şarkıları ertesi hafta gelip benden yeniden isteyebiliyorlar Mesela bir adam vardı, her hafta program yaptığım mekana kazanç ve 'Stand by Me' şarkısını isterdi Bu benim için manâlı, seslenmek oysa insanlara bir şeyler veriyorum Kaç yaşındasınız? 29 Çok şey yaşadım lakin Minik yaşta sahneye başlayınca, yaşanmışlığın da fazla oluyor Aşkın Nur Yengi, Demet Sağıroğlu, Emel Müftüoğlu, Erdal ve 90’larda çıkan bütün şarkıcıların albümlerinde vokal yaptım Ya sahnede? Yok, sahnede kimseye vokal yapmadım Sesimi kaybetmek en büyük kabusum Sizi etkileyen büyük bir korkunuz var mı? Sesimi kaybetmek, çünkü böyle bir risk atlattım ben Beş yıl önce ciddi bir hastalık geçirdim ve doktorum sesimin geri gelmesinin fazla ufak bir olasılık olduğunu söyledi İşte o lahza şarkı söylemenin benim için her şey çağrıda bulunmak olduğunu anladım Nasıl iyileştiniz peki? Artı düşünce gücüyle Doktorum her yerde filmlerimi gördüğünde, sevinçten benimle birlikte oturup ağladı gecce