Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beurre Blanc Soslu Somon

Beurre Blanc Soslu Somon

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 dilim somon fileto 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı tuz Beurre Blanc sos için:

140 gram tuzsuz tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş) 5 adet arpacık soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince doğranmış) 1 dal taze kekik (yaprakları ayıklanmış) 1 adet defne yaprağı 3 adet taze çekilmiş tane karabiber 150 ml beyaz şarap 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi 1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine somon filetoları yerleştirin Üzerlerine tuz serpin Tane karabiberleri dilimlerin üzerine koyup 200 dereceye ayarlanmış fırında 3035 dakika veya somonlar hafifçe kızarana kadar pişirin Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tenceresine koyun ve orta ateşte eritin Tereyağı eriyince soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 23 dakika kavurun Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin Karışıma şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın Sosu süzgeçten geçirerek bir kaseye aktarın Tuzu ekleyerek karıştırın Fırından çıkardığınız somon filetoların üzerine sosu ekleyerek servis yapın


 

Similar threads

Sarımsaklı Somon Tarifi Tarifi için; Somon balıklarının üzerine gelişigüzel delikler açın ve bu delikleri ince kıyılmış sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ile doldurun Balıkları zeytinyağı ve tuz ile marine edip dinlendirin Patatesleri haşlayın Somon balıklarını kızgın tavada kızartın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
MALZEMELER 2 adet somon fileto (200'er gramlık) 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı balzamik sirke 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı limon suyu 1 dal biberiye 3 çorba kaşığı su 12 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Servisi için: 1 adet büyük boy patates 1 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik) Malzemeler 4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar) 2 Diş Sarmısak 34 Taze Soğan Yaprağı 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Krema Yarım Demet Maydanoz Yarım demet Dereotu 15 Çorba Kaşığı Tereyağı 8 Karides...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Malzemeler Kişi sayısı kadar somon dilimleri veya somon fileto Yarım su bardağı yoğurt 2 adet limon (1 tanesinin suyu sıkılacak diğeri servis süslemesi için kullanılacak) Yarım çay bardağı zeytinyağı (Market zeytinyağı yerine daha doğalını bulursan sonuç çok daha iyi olacaktır ) 23 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Norveç Usulü Somon Tarifi Tarifi için; Bir dilim ekmeği, dikdörtgen şeklinde, ince dilimler hâline gelecek şekilde kesin Bir tavada, zeytinyağını kızartın ve ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin; sadece bir yüzleri altın rengini alana kadar kızartın Somon filetoları, kestiğiniz ekmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt