iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 dilim somon fileto 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı tuz Beurre Blanc sos için:
140 gram tuzsuz tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş) 5 adet arpacık soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince doğranmış) 1 dal taze kekik (yaprakları ayıklanmış) 1 adet defne yaprağı 3 adet taze çekilmiş tane karabiber 150 ml beyaz şarap 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine somon filetoları yerleştirin Üzerlerine tuz serpin Tane karabiberleri dilimlerin üzerine koyup 200 dereceye ayarlanmış fırında 3035 dakika veya somonlar hafifçe kızarana kadar pişirin Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tenceresine koyun ve orta ateşte eritin Tereyağı eriyince soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 23 dakika kavurun Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin Karışıma şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın Sosu süzgeçten geçirerek bir kaseye aktarın Tuzu ekleyerek karıştırın Fırından çıkardığınız somon filetoların üzerine sosu ekleyerek servis yapın
4 dilim somon fileto 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı tuz Beurre Blanc sos için:
140 gram tuzsuz tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş) 5 adet arpacık soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince doğranmış) 1 dal taze kekik (yaprakları ayıklanmış) 1 adet defne yaprağı 3 adet taze çekilmiş tane karabiber 150 ml beyaz şarap 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine somon filetoları yerleştirin Üzerlerine tuz serpin Tane karabiberleri dilimlerin üzerine koyup 200 dereceye ayarlanmış fırında 3035 dakika veya somonlar hafifçe kızarana kadar pişirin Sosu hazırlamak için; küpler halinde kestiğiniz tereyağından bir yemek kaşığı kadar alıp sos tenceresine koyun ve orta ateşte eritin Tereyağı eriyince soğan, sarımsak, kekik, defne yaprağı ve karabiber tanelerini tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 23 dakika kavurun Soğanların yumuşamasına ama renklerin değişmemesine dikkat edin Karışıma şarap ve sirkeyi ekleyip kaynatın Sıvı azalana kadar kaynatmaya devam edin Tereyağı küplerini karıştırarak azar azar karışıma ekleyin Sos koyulaşıp parlak bir renk alana kadar karıştırın Sosu süzgeçten geçirerek bir kaseye aktarın Tuzu ekleyerek karıştırın Fırından çıkardığınız somon filetoların üzerine sosu ekleyerek servis yapın