iltasyazilim
FD Üye
Forumlar açılan konuları incelerken beyaz çay ile ilgili çok az bilginin olduğunu gördüm ve bu konuda başlık açma gereksinimi duydum Sizlere ilk önce beyaz çayda dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bahsedicem Beyaz çay ilk tomurcuklarını verdiği an 1 gün bile geçmeden toplanmalıdır aksi takdirde tomurcuklar bozulmaya başlayacaktır Beyaz çayı toplarken kesinlikle el ile toplanmalıdır eğer kolaya kaçıp bu iş için kullanılan aletleri kullanırsanız içerisine farklı yapraklarda karışacaktır ve buda hiç istemediğiniz bir beyaz çay aroması yaratacaktır Bu işlemlerin yanı sıra beyaz çayın kurutulma şeklide çok önemlidir Beyaz çay 2 şekilde kurutuluyor çoğunlukla Bunlardan biri fırında kurutma diğeri ise güneşte kurutmadır Eğer iyi bir beyaz çay içmek istiyorsanız güneşte kurutulan beyaz çayı tavsiye ediyorum çünkü fırında kurutulan beyaz çayda yapay bir aroma oluyor ve bu beyaz çayın hayalimsi tadını büyük ölçekte etkiliyor Bu unsurları göz önünde bulundurup başarıyla sağlayan çok az firma var ve bu firmaların beyaz çaylarını içtiğinizde damağınızda hiç gitmesini istemeyeceğiniz bir aroma kalıyor Bu konuyla ilgili başlığı açmadan önce ufak bi araştırma yapmaya karar verdim ve araştırmalarım doğrultusunda bu unsurları başarıyla sağlayan birkaç internetten satış sitesi buldum Ve sizlere en iyisini sunabilmek için onların içlerinde de bir eleme yaptım ve ortaya en uygun site olarak Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız bu site çıktı Bu siteyi biraz inceleyip hem içerisindeki hem de blog kısmında bulunan makaleleri okuyunca ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım İçerisindeki makalede yazdığına göre siparişiniz verildiği tarihten sonraki günde teslim ediliyormuş Benim için diğer sitelerden ayıran faktörde bu oldu açıkçası İnternette gördüğüm sitelerden en iyileri arasına girebilecek bir site bence ki yaptığım araştırmalarda bu söylediğimi desteklemekte E bundan sonra ürünü sipariş edip fikirlerinizi bizlerle paylaşmakta sizlere kalmış