iltasyazilim
FD Üye
Beyaz Çikolata Soslu Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*12 (yarım) su bardağı haşhaş
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
*1 çorba kaşığı limon
Üzerine;
*Beyaz çikolata sosu
*1 çorba kaşığı un
Beyaz Çikolata Soslu Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı İlk önce yumurta ve şeker çırpılır, yumurtanın rengi değişince sıvı yağ eklenip çırpılır, en son kalan malzemeler eklenip son kez çırpılır, yağlanmış ve unlanmış borcama dökülür Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirilmeye bırakılır, bıçak batırılıp temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, tezgah üstünde soğumaya bırakılır, iyice soğuyunca şerbet malzemeleri tencereye alınıp fokurdayana kadar kaynatılır Fokurdadığı zaman altı kısılıp on dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edilir, kepçe ile tatlınin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır, şerbetini çeken tatlının üzeri için çikolata sosu üzerinde yazılan miktar süt ve bir çorba kaşığı un ilavesi ile pişirilir Tatlının üzerine dökülür, bu şekilde soğumaya bırakılıp streç film sarılıp dolapta bir gece dinlendirilir, Ertesi gün iri kıyılmış ceviz ile süslenip servis edilir
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*12 (yarım) su bardağı haşhaş
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
*1 çorba kaşığı limon
Üzerine;
*Beyaz çikolata sosu
*1 çorba kaşığı un
Beyaz Çikolata Soslu Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı İlk önce yumurta ve şeker çırpılır, yumurtanın rengi değişince sıvı yağ eklenip çırpılır, en son kalan malzemeler eklenip son kez çırpılır, yağlanmış ve unlanmış borcama dökülür Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirilmeye bırakılır, bıçak batırılıp temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, tezgah üstünde soğumaya bırakılır, iyice soğuyunca şerbet malzemeleri tencereye alınıp fokurdayana kadar kaynatılır Fokurdadığı zaman altı kısılıp on dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edilir, kepçe ile tatlınin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır, şerbetini çeken tatlının üzeri için çikolata sosu üzerinde yazılan miktar süt ve bir çorba kaşığı un ilavesi ile pişirilir Tatlının üzerine dökülür, bu şekilde soğumaya bırakılıp streç film sarılıp dolapta bir gece dinlendirilir, Ertesi gün iri kıyılmış ceviz ile süslenip servis edilir