iltasyazilim
FD Üye
Beyaz çikolata soslu limonlu kek
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
Malzemeler:
· 4 yumurta
· 2 su bardağı tozşeker
· 1 su bardağı süt
· 1 su bardağı sıvıyağ
· 35 su bardağı un
2 limonun rendelenmiş kabuğu
· 1 paket vanilya
· 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
· 80 gr beyaz çikolata
· 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
· 810 parça portakal kabuğu şekerlemesi
Hazırlanışı:
* Büyük bir kâsede yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın Yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın Limon kabuğunu ilave edip bir kez daha karıştırın
* Hazırladığınız hamuru ağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin
* Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin Keki kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın Soğuyunca üzerine beyaz çikolatayı gezdirerek dökün Portakal kabuğu şekerlemesi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
Malzemeler:
· 4 yumurta
· 2 su bardağı tozşeker
· 1 su bardağı süt
· 1 su bardağı sıvıyağ
· 35 su bardağı un
2 limonun rendelenmiş kabuğu
· 1 paket vanilya
· 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
· 80 gr beyaz çikolata
· 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
· 810 parça portakal kabuğu şekerlemesi
Hazırlanışı:
* Büyük bir kâsede yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın Yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın Limon kabuğunu ilave edip bir kez daha karıştırın
* Hazırladığınız hamuru ağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin
* Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin Keki kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine alın Soğuyunca üzerine beyaz çikolatayı gezdirerek dökün Portakal kabuğu şekerlemesi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın