Beyaz Çikolatalı Parfe nasıl yapılır Beyaz Çikolatalı Parfe cikolatali parfe 1548696638 1548696638 beyazcikolataliparfenasilyapilir5c4f3c42c138dbeyazcikolataliparfenasilyapilir5c4f3c42c138d beyazcikolataliparfenasilyapilir5c4f3c42c138d MALZEMELER 225 gr Beyaz Çikolata 25 Su Bardağı Süt Kreması 12 Su Bardağı Süt 5 Yumurta Sarısı 1 Çorba Kaşığı Tozşeker 1 Akarsu Bardağı Hindistan Cevizi 1 Su Bardağı Şam Fıstığı Süsleme için: 225 gr Sade Çikolata 1 Su Bardağı Krema 1 Çorba Kaşığı Bal HAZIRLANIŞI Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın 1 su bardağı kremayı farklı bir kapta koyulaşıncaya değin çırpın Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin id 1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın Tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek 23 dakika pişirin Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun Şam fıstıklarını suda bekletip soyun Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin Şam fıstıklarını yayıp üstüne kalan karışımı ekleyin 8 saat daha buzlukta bekletin Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin Kremayı farklı bir kapta ısıtın Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın Streç folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyin Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapın