Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyaz etin faydalari

Beyaz etin faydalari
0
38

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Beyaz etin faydalari Hayvansal protein kaynağı olarak süt ve ürünleri ile birlikte etler beslenmede manâlı yer tutar Cisim kısa süreli protein yetersizliklerini giderebilse de, eğer uzun vakit tatmin edici proteini almazsa, yıkılan hücreler yenilenemez Ceset proteinlerinin oluşumu için kaynak, yiyeceklerin içinde yer alan proteinlerdir Genelde bütün hayvansal besinler ve bir takım bitkisel besinler protein içerir Ancak her besinin içerdiği protein miktarı farklıdır Ayrıca proteinlerin vücutta kullanılabilme oranı da değişiklik gösterir Hayvan etlerinden sağlanan proteinlerin sindirilebilirlik oranları yüzde 90 100, tahıllardan gelen proteinin sindirilebilirliği ise yüzde 7990 civarındadır Fazla protein alımı zararlı Nebati proteinlerde bazı elzem aminoasitler de tam değildir Bu sebeple, özellikle büyüme için nebati proteinler kimsesiz gereksinimi karşılamaz Bu besinler mutlaka hayvansal protein ile birlikte tüketilmelidir Hayvansal proteinler vücutta fazla daha iyi kullanılır ve insan vücudunda bulunmayan elzem aminoasitler açısından da daha yeterlidir Bu sebeple de “iyi kalite protein olarak adlandırılırlar Oysa unutulmamalıdır ancak, fazla protein alımı da sakıncalıdır Gereksinimden iki kat fazla protein alınırsa, idrarla vücuttan kalsiyum atımı artar, karaciğer ve böbreklerin yükü harabiyete sebep olur TAVUK ETİ Tavuk eti yağsız, proteince varlıklı ve liflerinin kısa oluşu sebebiyle çiğnenmesi ve hazmı basit bir gıdadır Hesaplı oluşu sayesinde de bolca tüketilebilecek kayda değer bir protein kaynağıdır Tavuğun parçalarının her biri farklı özelliktedir, aile içinde öbür tercihlere böylelikle çok gizli çözüm olur Örneğin protein daha fazla göğüs etinde, yağ ise boyunda yoğunlaşmıştır Göğüs eti asgari yağ (yüzde 9) ve asgari kolesterol (67 mg100 gr) içeriğine sahip olan parçadır Protein ve yağ içerikleri açısından kayda değer avantaja sahip olan tavuk eti bilhassa demir, fosfor ve B grubu vitaminlerinin de iyi kaynağıdır Tavuktaki but eti, göğüs etine tarafından daha fazla B2 vitamini (riboflavin) ve B1 vitamini (tiamin), daha az da niasin vitamini içerir Tavuk but etinde, göğüs etine kıyasla demir, çinko ve sodyum içerikleri de daha fazladır Pişirme yöntemi çok önemlidir Pişirme esnasında, pişirme yöntemi ve koşullarına tabi olarak bir takım vitaminlerde kayıp olabilir Vitamin B6 ve pantotenik asit pişirme suyuna geçerek azalabilir bu sebeple tavuk suyunu dökmeyin, mutlaka değerlendirin Tavuk etini ızgarada kömürleştirmeyin, alevle temasını engelleyin, çünkü kanserojen maddeler oluşabilir Pişmiş tavuk etinin besleyici değeri yeniden ısıtılması ile eksik da olsa bir tedarik azalma gösterir defalarca ısıtmaktan kaçının, olası olduğunca pişirir pişirmez tüketmeye özen gösterin Tavuk etini çoğu çorbaya katmanız hem tat açısından keza de gıda değeri açısından sofranıza zenginlik katacaktır Haşladığınız veya ızgara yaptığınız tavukları salatalarınızın üstüne koyarak yeni ve değişik lezzetler oluşturabilirsiniz Nohut ya da kuru fasulye yemeği pişirirken tavuk ilave ederseniz protein kalitesi ve dengesi olur Ispanaklı börek yaparken tavuk ilave ederseniz, beslenme alımınızı güçlendirebilirsiniz ya da tavuk ile bezelyeyi, karıştırarak börek içi hazırlayabilirsiniz Çocuklarınızın en sevdiği yemeklerden olan makarnaya ilave edeceğiniz tavuk, besin öğesinden varlıklı bir öğün oluşturabilmenizde size huzur sağlar BALIK VE OMEGA 3 YAĞ ASİDİ Son yıllarda özellikle kirli deniz ve göllerden tutulan balıklarda sağlıksız bir takım kimyasalların bulunması, birçok kişiyi balık yemekten vazgeçirebiliyor Ama en az haftada iki kez balık tüketilmesi gerek Çünkü balıktan alınacak Omega3 yağ asidinin çok faydalı etkileri var Omega 3 nedir? Omega 3 gövde göre yapılamayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asitlerindendir En iyi Omega 3 kaynağı balıktır Omega 3 yağ asitlerinin yararlarından her yaş grubundaki bireyler yararlanmalıdır Yapılan incelemeler, Omega 3 yağ asitlerinin LDL kolesterol denilen fena huylu kolesterolü düşürdüğü, iyi huylu kolesterolü yani HDL kolesterolü artırdığını belirtmektedir Bu durumda yürek damar sağlığını koruyucu tesir gösterir Bunun yanı sıra, trigliserid seviyesini düşürür, aterosklerotik plak oluşumunu engeller Damar sağlığını koruyucu etki gösterir Çocuklarda zekâyı geliştirir Zekâ gelişiminde balığın özellikle çocuklarda zekâyı geliştirici özelliği vurgulanmaktadır Bu beyindeki yağın esas bileşiminin Omega3 yağ asitleri içeren DHA (Docosa Haxaenoic Acid) olmasındandır Deniz ürünleri beyin için fazla yararlı besinlerdir Omega 3 yağ asidinin öğrenme kabiliyetini artırıcı etkisi vardır Gebelik esnasında, bebek Omega 3 yağ asitlerini anneden alır böylece, gebelik sürecindeki annenin balık tüketmesi gereklidir Çocukların sürekli ve iyi bir Omega 3 yağ asidi kaynağına ihtiyaçları vardır Omega 3 yağ asidi alımı ile konsantrasyonlarını korumalarını karşılamak olası olabilmektedir Bu, yetişkinler için de geçerlidir Balık eti, iyi kolesterolün kötü kolesterole oranını artırarak kardiyovasküler sistem için fazla yararlı olur KISACA HAFTADA 2 gün balık, 2 gün kırmızı et, 2 gün tavuk eti, 1 gün kurubaklagil tüketerek dengelenmiş protein almış olursunuz Alıntı  
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt