Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
http:img146**************img1464981iftar33dv4


malzemeleR:
1 adet orta boy lahana
içi:
300g kıyma
4 büyük baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
yarım yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
ayrıca:
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
kaynamış su

yapılışı:
1 lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın yapraklarını tek tek ayırın

2 derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın kaynayan suda lahanaları 12 dakika bekleterek 3 partide kaynatın daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın

3 sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin çıkan damarları sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye tencerenin tabanına yayın yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor

4 tüm sarmaları tencereye dizin üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın (böylece sarmalar üste çıkamaz) su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika)


 
858,505Konular
982,617Mesajlar
33,037Kullanıcılar
link67Son üye
Üst Alt