iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta
HAZIRLANIŞI
Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır 1520 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir
Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta
HAZIRLANIŞI
Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır 1520 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir