iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 adet 25 gramlık dana jambon
4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
175 gr arpacık soğanı
Sos için:
75 gr soğan
275 ml sek beyaz şarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyağ
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın 3540 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın
Bu arada sosu hazırlayın Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın 10 dakika sonra buketi çıkartın
Tavuk suyu tabletini suda eritin
Tereyağını eritip unla karıştırın Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın
Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın
4 adet 25 gramlık dana jambon
4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü
175 gr arpacık soğanı
Sos için:
75 gr soğan
275 ml sek beyaz şarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyağ
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın 3540 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın
Bu arada sosu hazırlayın Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın 10 dakika sonra buketi çıkartın
Tavuk suyu tabletini suda eritin
Tereyağını eritip unla karıştırın Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın
Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın