iltasyazilim
FD Üye
Beyin Salatası Tarifi Resimli
Resimli Beyin Salatası Tarifi
Beyin Salatası
Araç Gereç
1 adet koyun beyni,
1 nehir kaşığı sirke,
1 dere kaşığı tuzlu,
2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
14 demet maydanoz
Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun altında kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın Çukur bir barbar 23 kadeh su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın Su kaynayınca arınmış beyni yavaş yavaş içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın Haşlama suyunu süzün, vahşi soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üzerine koyarak belirgin bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin Üstüne zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok fakat lezzeti daha az olacaktır Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir süre önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha lezzetli bir salata elde edersiniz *
Resimli Beyin Salatası Tarifi
Beyin Salatası
Araç Gereç
1 adet koyun beyni,
1 nehir kaşığı sirke,
1 dere kaşığı tuzlu,
2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
14 demet maydanoz
Yapılışı
Beynin üzerindeki zarı, akar soğuk suyun altında kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkarın Çukur bir barbar 23 kadeh su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın Su kaynayınca arınmış beyni yavaş yavaş içine atın, ocağı kısarak 10 dakika haşlayın Haşlama suyunu süzün, vahşi soğuk su koyun ve beyni soğumaya bırakın Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkarın, suyunun süzülmesi için birkaç dakika bekleyin, doğrama tahtası üzerine koyarak belirgin bir bıçakla zedelemeden ince dilimler halinde doğrayın, yayvan bir tabağa dizin Üstüne zeytinyağı ve limonu gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpin ve sofraya getirin Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz, miktarı daha çok fakat lezzeti daha az olacaktır Haşlanmış beyni servis yapmadan kısa bir süre önce suyundan çıkartıp doğrar, zeytinyağı ve limonunu son anda koyarsanız pörsümez ve daha lezzetli bir salata elde edersiniz *