iltasyazilim
FD Üye
Bir tür patlıcan kebabı olan Beykoz kebabı, İstanbul mutfağının etli yemeklerinden biridir Kuzu eti tercih edilmiyorsa dana etiyle de hazırlanabilir
Beykoz KebabiMalzemeler
1 kilo kuzu eti (kol veya böbrek yatağı; 6 parça)
4 adet iri kemer patlıcanı
2 adet orta boy domates
3 adet dolmalık biber
2 adet sivribiber
1 bardak sıvıyağ
3 adet küçük domates
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 baş ince kıyılmış soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
Hazırlanışı
Patlıcanları dilimleyip kızartınız Biberlerin saplarını çıkarıp boyuna 2’ye yarıp kızgın yağa atıp çıkarınız 3 adet domatesin saplarını çıkarıp enine ortadan bölüp patlıcan ve biberle birlikte bir kenara ayırınız
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız Etleri ilâve edip yaklaşık 23 dakika alt ve üstünü kızartıp hemen etleri bir tabağa çıkartınız Soğanı ilâve edip 1 dakika kavurunuz Salçayı ve unu ilâve edip 1 dakika daha kavurunuz Etleri, tuzu, sivribiberi ve suyu katıp yaklaşık 1 buçuk saat pişirip ateşten alınız Sonra patlıcanları etlere sarıp biber ve domateslerini yerleştirip aynı şekilde pişirerek servis yapınız Afiyet olsun
Kaynak:gurmerehberi
Beykoz KebabiMalzemeler
1 kilo kuzu eti (kol veya böbrek yatağı; 6 parça)
4 adet iri kemer patlıcanı
2 adet orta boy domates
3 adet dolmalık biber
2 adet sivribiber
1 bardak sıvıyağ
3 adet küçük domates
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 baş ince kıyılmış soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
Hazırlanışı
Patlıcanları dilimleyip kızartınız Biberlerin saplarını çıkarıp boyuna 2’ye yarıp kızgın yağa atıp çıkarınız 3 adet domatesin saplarını çıkarıp enine ortadan bölüp patlıcan ve biberle birlikte bir kenara ayırınız
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız Etleri ilâve edip yaklaşık 23 dakika alt ve üstünü kızartıp hemen etleri bir tabağa çıkartınız Soğanı ilâve edip 1 dakika kavurunuz Salçayı ve unu ilâve edip 1 dakika daha kavurunuz Etleri, tuzu, sivribiberi ve suyu katıp yaklaşık 1 buçuk saat pişirip ateşten alınız Sonra patlıcanları etlere sarıp biber ve domateslerini yerleştirip aynı şekilde pişirerek servis yapınız Afiyet olsun
Kaynak:gurmerehberi