Beynimize faydali besinler Beynimize yardımcı besinler Beynimiz, vücudumuzun küçük bir bölümünü oluştursa da, iyeceklerle alınan enerjinin yüzde yirmisini harcıyor İşte onu daha dinç ve yardımsever beslemenin yolları Açıklanmış yiyecekler seziş yeteneğimizi arttırıyor daha bereketli yapıyor, daha süratli düşünmemizi ve dikkatimizi daha iyi vermemizi sağlıyor Reklamların ışıltılı dünyasından olmayan! tabi etkilerden uzak, doğal, tabi, katkısız olan besinlerin sınırsız faydalarından yararlanmak isteyenler için bitkilerin esrarengiz dünyasına bir göz atalım Sağlıklı beslenmek isteyenler için de bazı küçük önerilerimiz olacak!Yediğimiz besinlerin beyin fonksiyonları üzerinde etkileri olduğunu biliyor musunuz? Belleğini desteklemek isteyenler! HAVUÇ'u öneriyoruz Ilk Kez hatırlama yeteneğimizi arttırır, çünkü havuç beyin metabolizmasını canlandırıyor Bir şey ezberlerken bir küçük tabak akıcı yağlı havuç salatası yiyin ANANAS: Sanatçılarının ihtiyacı olan bir meyvedir Örneğin uzun bir metin ezberleyebilmek için pozitif miktarda C vitaminine gereksinim vardır Ayrıca kayda değer bir eser halinde element olan mangan da içerir AVOKADO: Kısa süreli hafıza içindir (Örneğin alışveriş listesini yaparken, yarım avokado yemek yeterlidir Sevinç için KIRMIZI BİBER: Ne değin acı olursa öyle iyidir Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin salgılanmasını hareketlendiriyor En iyisi çiğ yenmeli ÇİLEK: Stresi gideriyor lifli maddesi mutluluk veriyor Dozu minimum 150 gram olmalı id MUZ: Sırrı serotonin Bu maddeye beynimizin mutlu olması için ihtiyacı var Öğrenme güçlüğü çekenler LAHANA: Lahana sinirliliği giderir Mesela sınav öncesi bol bol yemelisiniz LİMON: C vitamininden dolayı canlandırıyor, seziş yeteneğini artırıyor Dil öğrenme kursundan önce 1 bardak limon suyu içmelisiniz YABAN MERSİNİ: Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyve Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlıyor Dikkat güçlüğü çekenler SOĞAN: Aşırı yıpranmaya, maddi yorgunluğa aleyhinde iyi kazanç, bu nedenle kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır CEVİZ, FINDIK, FISTIK: Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendiriyor Sanata eğilimi olanlar ZENCEFİL: İçerdiği maddeler beynin yeni düşünceler üretmesini sağlıyor Kan sulandığı için vücutta daha hür akar bu nedenle beyin oksijenle beslenir KİMYON: İnsanın aklına aniden bir akıl getirtir Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyon koyarak bu çayı içmeliler Sinirli olanlar ise; Kepek, çavdar, baklagiller, bal kabağı ve ay çiçeği çekirdeği, et balık ve koyu yeşil sebzeler yemeliler 10 adımda sağlıklı besin 1 Farklı Alanlara Yönlendirilmiş besinler tüketin: Hiçbir beslenme tek başına vücudumuzun ihtiyacı olan besin ögelerini içermez İhtiyacımız olan besinleri almak için her öğünde 4 başlıca besin gurubundan önerilen miktarlarda almaya itina göstermelidir Yeterli ve dengelenmiş beslenmek için gereken protein, yağ, karbonhidrat vitamin ve mineral gibi gıda guruplarından bize gereken dek kullanılmalıdır 2 Boyunuza uygun beden ağırlığınızı koruyun Bunun için enerji alımını enerji harcamanıza eşdeğer olacak şekilde ayarlayın 3 Besinleri kayıpları önleyecek şekilde hazırlayın, pişirin ve saklayın 4 Kuru baklagiller, tam tahıllar, meyve ve sebze tüketimini artırın Kuru baklagiller protein açısından zengindir Bütün tahıl ürünleri, sebze meyveler ise, vitamin mineral, posa gibi sağlık durumu ögeleri içerir Hem birçok sebze ve meyve hipertansiyon, yürek hastalığı ve kansere karşısında koruyucu özelliklere de sahiptir 5 Beslenmenizde şeker miktarını azaltın Saf şeker dişlerimizin çürümesine niçin olur Kalp hastalıkları ve şeker hastalıkları riskini artırır Bilhassa yürek hastalığına meyilli şahısların diyetlerindeki şeker miktarını minimum düzeyde tutmaları nasihat edilir 6 Günlük tuz tüketiminde aşırıya kaçmayın Aşırı tuz tüketimi hipertansiyon, kemik erimesi ve mide kanseri riskini artırır Tuzlu yerine, tat verici olarak baharat ve dağıtılmış otları kullanmayı deneyin 7 Sigara kullanmayın 8 Su tüketiminizi artırın Her gün sıradan 8 10 kadeh su içmelidir 9 Öğün atlamamaya özen gösterin 10Batmış yağ ve kolesterol tüketimini azaltın