Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beynin en iyi çalıştığı yaş 24

Beynin en iyi çalıştığı yaş 24
0
230

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kanadalı bilim adamlarının araştırması, bilişsel becerilerin en üst düzeye ulaştığı dönemin 24 yaş olduğunu gösterdi
Kanadalı bilim adamlarının araştırması, bilişsel becerilerin en üst düzeye ulaştığı dönemin 24 yaş olduğunu gösterdi
Simon Fraser Üniversitesi'nden bilim adamları , 24 yaşından sonradan motor becerilerde azalma olduğunu oysa beynin bu azalmayı hızlıca telafi etmeyi öğrendiğini, dolayısıyla ''kurnazlaştığını'' belirtti
Bilişsel ve motor becerilerin ne vakit azaldığını anlamak için bilim adamları 3 bin 305 katılımcıya bu becerileri gerektiren bir bilgisayar oyunu oynattı
Bilim adamları sıradan 24 yaşından daha sonra ''beyin hızının'' yavaşlamaya başladığını gördü
Ama nispeten yavaş olsalar da daha ihtiyar oyuncuların sürat eksikliğini oyununun arayüzünü daha iyi kullanarak telafi ettiği ortaya çıktı
kaynak:*ntvmsnbc

Similar threads

Eğitim, anne karnında başlıyor ve ömür boyu devam ediyor. Hayatımızın hiçbir döneminde eğitimden kaçamıyoruz. Bir bireyi hayata hazırlamanın en etkili yolu olan eğitim; karakterimizi, kişiliğimizi, sosyal çevremizi ve geleceğimizi dolayısıyla tüm hayatımızı doğrudan etkiliyor ve şekillendiriyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
İlerleyen yaş, gecikmeli hatırlamada güçlük, azalmış bilişsel esneklik ve bellek ile bazı görsel mekansal becerilerde bozulmayla ilişkilendirilebilir (Weintroub, 2000). Normal şartlarda; ilerleyen yaş ile birlikte seyreden bu gibi zihinsel değişiklikler bir takım ip uçları ve hatırlamayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Beynimiz 1 Kg’dan biraz daha ağır (Einstein gibi bir dehaysanız belki 1-2 Gr fazlanız olabilir), küflenmiş lor peyniri gibi kötü kokulu(gençseniz koku biraz daha dayanılır haldedir, ruhunuz öldüyse dayanılmazdır),pelte kıvam ve tadında( Kuzuların Sessizliği filmindeki gibi tatmanızı tavsiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
06 yaş mucizesi Bilim adamları uyarıyor: Eğitim için 7 yaş fazla geç, çocuğunuzun hayatta başarılı olmasını istiyorsanız eğitime daha erken başlayın! 06 yaşın eğitimiyle ilgili merak edilenleri AÇEV uzmanları açıklıyor: Hangi çocuk için ideal eğitim yaşı hangisi? Evde eğitim olası mü? Anne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Bilim adamları uzun süredir insan beyninin hiçbir kısmının yenilenemeyeceğine inanıyorlardı, ancak son dönem çalışmaları ile bunun bu şekilde olmadığı belirlenmiştir. Bu makalede, yeni araştırmalarla beyin hasarı için umut veren beyni küçülten veya büyüten çeşitli faktörler hakkında bilgiler yer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt