iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
arım kilogram kemikli gerdan eti
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
5 diş sarımsak
Limon
Tuz
Hazırlanışı
Beyran çorbası yapımı için önce et düdüklü tencerede yeteri kadar suyla haşlanır Haşlanınca etler didiklenir, kemiklerinden ayrılır Başka bir tencerede de pirinç haşlanır 15 dakika haşlanması yeterlidir Bir tencerede haşlanmış pirinçler, didiklenmiş et ve et suyu birleştirilir Dövülmüş sarımsak, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz eklenip bir taşım kaynatılır Üzerine limon sıkılır
Tavada tereyağı eritilip tencereye dökülür Sıcak servis edilir Afiyet olsun
arım kilogram kemikli gerdan eti
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
5 diş sarımsak
Limon
Tuz
Hazırlanışı
Beyran çorbası yapımı için önce et düdüklü tencerede yeteri kadar suyla haşlanır Haşlanınca etler didiklenir, kemiklerinden ayrılır Başka bir tencerede de pirinç haşlanır 15 dakika haşlanması yeterlidir Bir tencerede haşlanmış pirinçler, didiklenmiş et ve et suyu birleştirilir Dövülmüş sarımsak, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz eklenip bir taşım kaynatılır Üzerine limon sıkılır
Tavada tereyağı eritilip tencereye dökülür Sıcak servis edilir Afiyet olsun