iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
250 gr kuzu kıyma
250 gr dana kıyma
2 diş sarımsak rendesi
1 adet kuru soğan rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 adet yufka
Sos İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
3 domates rendesi
Pul biber
Tuz
Sunum İçin;
Şehriye pilavı
Közlenmiş yeşil biber (fırında yufkalar pişerken atın biberlerde pişer bu sırada)
Yoğurt
Hazırlanışı
Harika bir lezzet ana yemek olarak sunabileceğiniz özel bir sunum, pratik ve süper lezzet mutlaka deneyin derim
Önce kıymamızı karıştırma kabına alalım İçine sarımsakları ezerek koyalım Soğanı rendeleyelim Baharatlarını, salçasını, tuzunu katalım ve güzelce yoğuralım 10 dk kadar sonra üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için buzdolabnına kaldıralım
Sos için tavamıza yağlarımızı koyalım Eriyen yağımıza salçamızı alıp kavuralım ve rendelenmiş domatesleri ekleyelim Baharatlarını katıp 15 dk kadar pişirelim, kenara alalım
Bu sırada dinlenen etimizi çıkaralım, yufkamızı tezgaha açalım Bıçakla yufkamızı ortadan 2?ye bölelim ve uzun kısmına kıymalı harcımızı uzunlamasına yerleştirelim Rulo şeklinde saralım ve yan yan keserek fırına yerleştirelim Kalan 3 yarım yufkaya da aynı işlemi yapıp fırına alalım 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim Bu sırada fırının içine biberlerimizi atıp közleyelim
Fırından çıkan kebabımzı tabağımıza alalım Üzerinden domatesli sosumuzu gezdirelim Yoğurt ve pilav eşliğinde ikram edelim Afiyet olsun
250 gr kuzu kıyma
250 gr dana kıyma
2 diş sarımsak rendesi
1 adet kuru soğan rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 adet yufka
Sos İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
3 domates rendesi
Pul biber
Tuz
Sunum İçin;
Şehriye pilavı
Közlenmiş yeşil biber (fırında yufkalar pişerken atın biberlerde pişer bu sırada)
Yoğurt
Hazırlanışı
Harika bir lezzet ana yemek olarak sunabileceğiniz özel bir sunum, pratik ve süper lezzet mutlaka deneyin derim
Önce kıymamızı karıştırma kabına alalım İçine sarımsakları ezerek koyalım Soğanı rendeleyelim Baharatlarını, salçasını, tuzunu katalım ve güzelce yoğuralım 10 dk kadar sonra üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için buzdolabnına kaldıralım
Sos için tavamıza yağlarımızı koyalım Eriyen yağımıza salçamızı alıp kavuralım ve rendelenmiş domatesleri ekleyelim Baharatlarını katıp 15 dk kadar pişirelim, kenara alalım
Bu sırada dinlenen etimizi çıkaralım, yufkamızı tezgaha açalım Bıçakla yufkamızı ortadan 2?ye bölelim ve uzun kısmına kıymalı harcımızı uzunlamasına yerleştirelim Rulo şeklinde saralım ve yan yan keserek fırına yerleştirelim Kalan 3 yarım yufkaya da aynı işlemi yapıp fırına alalım 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim Bu sırada fırının içine biberlerimizi atıp közleyelim
Fırından çıkan kebabımzı tabağımıza alalım Üzerinden domatesli sosumuzu gezdirelim Yoğurt ve pilav eşliğinde ikram edelim Afiyet olsun