iltasyazilim
FD Üye
Beyti kebap tarifi malzemeler:
400 gram yağlı kıyma 1 adet yufka 1 tatlı kaşığı biber salçası 5 diş sarımsak 1 adet kuru soğan 2 kase yoğurt (servis için) 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için:
3 çorba kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Beyti kebap tarifi hazırlanışı:
Kıymayı geniş bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyin Salça ve baharatlarını ilave edip kıymalı harcı güzelce yoğurun (Mümkünse yoğurduktan sonra birkaç saat buzdolabında dinlendirin) Yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin Kıymalı harcı yufkanın geniş kenarına koyun Kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin Üzerine kıyma koyduğunuz yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkayı verev şeklinde (yana doğru eğilimli) bıçakla kesin Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın Yufkaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Kıymalı yufkalar pişerken bir yandan sosu hazırlamak için tereyağı tavada eritin Eriyen tereyağına zeytinyağı ve salçayı ilave edin (Sos koyu olursa çok az su ekleyebilirsiniz) Kızaran beytileri fırından çıkarıp servis tabağına alın Üzerine pişen salçalı sosu gezdirin Yanına yoğurt koyarak sıcak sıcak servis yapın
400 gram yağlı kıyma 1 adet yufka 1 tatlı kaşığı biber salçası 5 diş sarımsak 1 adet kuru soğan 2 kase yoğurt (servis için) 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için:
3 çorba kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Beyti kebap tarifi hazırlanışı:
Kıymayı geniş bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyin Salça ve baharatlarını ilave edip kıymalı harcı güzelce yoğurun (Mümkünse yoğurduktan sonra birkaç saat buzdolabında dinlendirin) Yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin Kıymalı harcı yufkanın geniş kenarına koyun Kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin Üzerine kıyma koyduğunuz yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkayı verev şeklinde (yana doğru eğilimli) bıçakla kesin Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın Yufkaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Kıymalı yufkalar pişerken bir yandan sosu hazırlamak için tereyağı tavada eritin Eriyen tereyağına zeytinyağı ve salçayı ilave edin (Sos koyu olursa çok az su ekleyebilirsiniz) Kızaran beytileri fırından çıkarıp servis tabağına alın Üzerine pişen salçalı sosu gezdirin Yanına yoğurt koyarak sıcak sıcak servis yapın