iltasyazilim
FD Üye
Beze (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet oda sıcaklığında yumurta akı
*1 çay bardağı şeker
*1 çimdik tuz
*1 paket vanilya
Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurta aklarını sarısından dikkatlice ayıralım, yumurta akına hiç sarısı karışmamalı yoksa yumurta akı köpürmez,ayırdığımız yumurta akına 1 çay bardağı şeker ve bi çimdik tuzu ekleyelim, (toz şeker yerine pudra şekeri de kullanabilirsiniz), mikserle yaklaşık 2025 dk iyice koyulaşıp, içindeki şeker tamamen eriyince kadar çırpalım , iyice katılaşıp krem şanti kıvamına geldiğinde ,sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla sıkalım, önceden ısıtılmış 100 derece fırına verelim (fırının derecesi 80100 arası olmalı 100 derecenin üzerine çıkarılmamalı, yoksa bezelerin üzeri hızlı pişer içi çiğ kalır), yaklaşık 11 30 saat kadar pişirelim, pişerken fırının kapağını açmayın, 1 saat sonra fırını kapatalım ,bezeleri fırından *hemen çıkarmayalım, içinin tamamen kuruması için soğuyuncaya kadar fırında durmalı ,bezeler sıcakken dokunursanız parçalanabilirler Soğuyunca fırından alıp servis edelim, bezelerimiz hazır, deneyenlere afiyet olsun
*2 adet oda sıcaklığında yumurta akı
*1 çay bardağı şeker
*1 çimdik tuz
*1 paket vanilya
Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurta aklarını sarısından dikkatlice ayıralım, yumurta akına hiç sarısı karışmamalı yoksa yumurta akı köpürmez,ayırdığımız yumurta akına 1 çay bardağı şeker ve bi çimdik tuzu ekleyelim, (toz şeker yerine pudra şekeri de kullanabilirsiniz), mikserle yaklaşık 2025 dk iyice koyulaşıp, içindeki şeker tamamen eriyince kadar çırpalım , iyice katılaşıp krem şanti kıvamına geldiğinde ,sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla sıkalım, önceden ısıtılmış 100 derece fırına verelim (fırının derecesi 80100 arası olmalı 100 derecenin üzerine çıkarılmamalı, yoksa bezelerin üzeri hızlı pişer içi çiğ kalır), yaklaşık 11 30 saat kadar pişirelim, pişerken fırının kapağını açmayın, 1 saat sonra fırını kapatalım ,bezeleri fırından *hemen çıkarmayalım, içinin tamamen kuruması için soğuyuncaya kadar fırında durmalı ,bezeler sıcakken dokunursanız parçalanabilirler Soğuyunca fırından alıp servis edelim, bezelerimiz hazır, deneyenlere afiyet olsun