iltasyazilim
FD Üye
Beze (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta akı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çimdik tuz
Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı
Yumurtanın beyazları derin bir kaba alınır ,içine 1 çimdik tuz atılır ve mikserle iyice köpürene kadar yaklaşık 56 dakika çırpılır Köpüren yumurta beyazlarına pudra şekeri eklenerek 78 dakika çırpılır, iyice köpürmüş olan karışım sıkma torbasına alınarak yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye sıkılır 100 derecede 1 saat pişirilir, bu süre fırına göre değişir Fırından çıktıktan sonra soğumasına izin verin hemen alırsanız dağılır Dilerseniz pudra şekeri yerine toz şekerde kullanabilirsiniz ama daha çok çırpmanız gerekecektir ve pudra şekeri ile pürüzsüz dümdüz bir kıvam yakalayabilirsiniz *
*3 yumurta akı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çimdik tuz
Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı
Yumurtanın beyazları derin bir kaba alınır ,içine 1 çimdik tuz atılır ve mikserle iyice köpürene kadar yaklaşık 56 dakika çırpılır Köpüren yumurta beyazlarına pudra şekeri eklenerek 78 dakika çırpılır, iyice köpürmüş olan karışım sıkma torbasına alınarak yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye sıkılır 100 derecede 1 saat pişirilir, bu süre fırına göre değişir Fırından çıktıktan sonra soğumasına izin verin hemen alırsanız dağılır Dilerseniz pudra şekeri yerine toz şekerde kullanabilirsiniz ama daha çok çırpmanız gerekecektir ve pudra şekeri ile pürüzsüz dümdüz bir kıvam yakalayabilirsiniz *