iltasyazilim
FD Üye
Beze Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*3 su bardağı* pudra şekeri
*Bir fiske tuz
Beze Tarifi Yapılışı İlk beze deneyimim lise zamanımda tepsiye su gibi dağılan hüsranla sonuçlandı Odur budur yapacağım derken izlediğim videolar okuduğum tariflerde bende bu işin ehli sayabilirim artık* kendimi kendimce*?*Hem kolay hem çok riskli ama bu tarifimi beze yapımını merak edenlerin önerilerine sunuyorum
1
*Yumurtaları sarılarından ayırıp karıştırma kabına beyazları koyuyoruz
*Bir fiske tuz atıp çırpmaya başlıyoruz
*Yumurtalar beyazlayıp köpük olacak çırptıkça burada dakika veremem yaklaşık 5 dakika da benim yumurtalarım köpükleşti, makinanızın hızına bağlı, en yüksek devrinde çırpın
*Sonra çırpma işlemine pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek devam edin
*Bir süre sonra çırpılan yumurtalar pürüzsüz ve parlak görünüm alacak
*Kabınızı eğdiğinizde malzemeniz dökülmüyorsa kıvamınız olmuş demektir
*Malzemenizi şekil vereceğiniz poşete doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin
*100 derece önceden ısıtılmış fırına verin
*Fırının kapağını 1 saat boyunca açmayın ve kapattığınız zamanda açmayın ki fırının içerisinde yavaş yavaş soğumaya bırakın
*Afiyet olsun
*3 yumurta
*3 su bardağı* pudra şekeri
*Bir fiske tuz
Beze Tarifi Yapılışı İlk beze deneyimim lise zamanımda tepsiye su gibi dağılan hüsranla sonuçlandı Odur budur yapacağım derken izlediğim videolar okuduğum tariflerde bende bu işin ehli sayabilirim artık* kendimi kendimce*?*Hem kolay hem çok riskli ama bu tarifimi beze yapımını merak edenlerin önerilerine sunuyorum
1
*Yumurtaları sarılarından ayırıp karıştırma kabına beyazları koyuyoruz
*Bir fiske tuz atıp çırpmaya başlıyoruz
*Yumurtalar beyazlayıp köpük olacak çırptıkça burada dakika veremem yaklaşık 5 dakika da benim yumurtalarım köpükleşti, makinanızın hızına bağlı, en yüksek devrinde çırpın
*Sonra çırpma işlemine pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek devam edin
*Bir süre sonra çırpılan yumurtalar pürüzsüz ve parlak görünüm alacak
*Kabınızı eğdiğinizde malzemeniz dökülmüyorsa kıvamınız olmuş demektir
*Malzemenizi şekil vereceğiniz poşete doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin
*100 derece önceden ısıtılmış fırına verin
*Fırının kapağını 1 saat boyunca açmayın ve kapattığınız zamanda açmayın ki fırının içerisinde yavaş yavaş soğumaya bırakın
*Afiyet olsun