iltasyazilim
FD Üye
Bezelye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı (haşlanmış) bezelye
*1 adet orta boy patates
*1 adet küçük boy havuç
*1 adet kuru soğan
*1 küçük diş sarımsak
*1 çorba kaşığı un (dolu dolu)
*1 çay bardağı süt
*1 çorba kaşığı tereyağı (isteğe göre sıvı yağ olabilir)
*1 tutam dereotu
*Kuru nane, pul biber ve tuz
*Yeteri kadar su
Bezelye Çorbası Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba, Buzluğunuzda bezelyeniz varsa ve buzluğa koymadan önce kendi suyunda kavurduysanız işiniz daha kolay olacak (benimki öyleydi) Öncelikle unu bir kasede sütle tortu kalmayacak şekilde açalım Soğanları yemeklik doğrayıp, sarımsağı da rendeleyip yağda kavuralım Üzerine bezelyeyi, soyulup küçük doğranmış patates ve rendelenmiş havucu koyup bir miktar da sıcak su ilave ederek pişirmeye başlayalım Dibine tutmasını engelleyecek şekilde arada karıştırıp suyuna ilave yapalım
Bezelye yumuşayana kadar pişirince ocağı kapatıp tüm mayiyi blenderden geçirelim Tekrar tencereyi ocağa alalım ve kaynayan vaziyetteyken sütün içinde tamamen açılmış olan unu da ilave edelim Tekrar kaynamaya başladığında dere otunu incecik doğrayalım, nanesini biberini ilave edelim ve kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatalım Son olarak tuzunu (ben kaya tuzu tercih ediyorum) ilave edip altını kapatalım
Deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun
*1 su bardağı (haşlanmış) bezelye
*1 adet orta boy patates
*1 adet küçük boy havuç
*1 adet kuru soğan
*1 küçük diş sarımsak
*1 çorba kaşığı un (dolu dolu)
*1 çay bardağı süt
*1 çorba kaşığı tereyağı (isteğe göre sıvı yağ olabilir)
*1 tutam dereotu
*Kuru nane, pul biber ve tuz
*Yeteri kadar su
Bezelye Çorbası Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba, Buzluğunuzda bezelyeniz varsa ve buzluğa koymadan önce kendi suyunda kavurduysanız işiniz daha kolay olacak (benimki öyleydi) Öncelikle unu bir kasede sütle tortu kalmayacak şekilde açalım Soğanları yemeklik doğrayıp, sarımsağı da rendeleyip yağda kavuralım Üzerine bezelyeyi, soyulup küçük doğranmış patates ve rendelenmiş havucu koyup bir miktar da sıcak su ilave ederek pişirmeye başlayalım Dibine tutmasını engelleyecek şekilde arada karıştırıp suyuna ilave yapalım
Bezelye yumuşayana kadar pişirince ocağı kapatıp tüm mayiyi blenderden geçirelim Tekrar tencereyi ocağa alalım ve kaynayan vaziyetteyken sütün içinde tamamen açılmış olan unu da ilave edelim Tekrar kaynamaya başladığında dere otunu incecik doğrayalım, nanesini biberini ilave edelim ve kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatalım Son olarak tuzunu (ben kaya tuzu tercih ediyorum) ilave edip altını kapatalım
Deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun