iltasyazilim
FD Üye
Bezelye Fransez
MALZEMELER
8 kişilik
1 kutu konserve bezelye
30 adet arpacık soğan
1 adet yeşil salata
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
HAZIRLANIŞI
Kutuyu açın ve bir süzgece boşaltın Üzerine biraz soğuk su dökün ve süzülünce bezelyeleri bir tencereye koyun üzerine yeşil salata, soğanları ve et suyunu, tuzu, şekeri ekleyin Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak 20 dakika pişirin Bir kabın içine unla yağı karıştırın, içine bezelyenin suyundan koyup sulandırın, bezelyenin içine dökün 15 dakika pişirip servis yapın
MALZEMELER
8 kişilik
1 kutu konserve bezelye
30 adet arpacık soğan
1 adet yeşil salata
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
HAZIRLANIŞI
Kutuyu açın ve bir süzgece boşaltın Üzerine biraz soğuk su dökün ve süzülünce bezelyeleri bir tencereye koyun üzerine yeşil salata, soğanları ve et suyunu, tuzu, şekeri ekleyin Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak 20 dakika pişirin Bir kabın içine unla yağı karıştırın, içine bezelyenin suyundan koyup sulandırın, bezelyenin içine dökün 15 dakika pişirip servis yapın