Bezelyeli Etli Börek MALZEMELER 1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette) 250 gr Kuzu Eti 2 Adet Orta Irtifa Soğan 2 Adet Orta Yükseklik Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurtanın Sarısı 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Margarin 12 Dere Bardağı Istikrarsız Yağ id HAZIRLANIŞI Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim Bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım Soğanları ek edip pembeleştirelim Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelimTuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım Zarf şeklinde kapatarak zıt çevirelim Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim Evvelden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana değin pişirelim