iltasyazilim
FD Üye
Malzemesi:
500 gr kuzu eti 2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç 1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber Tuz
Tarifi:
• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun
• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun
• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin
• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin
• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın
• Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün
• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin
• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
500 gr kuzu eti 2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç 1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber Tuz
Tarifi:
• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun
• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun
• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin
• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin
• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın
• Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün
• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin
• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz