iltasyazilim
FD Üye
http:img171**************img171684266722543kv2
Malzemeler:
1 kap pirinc, yikanmis ve suzulmus
2 kap su
12 kap bezelye, dondurulmus
2 yk zeytinyag
2 yk dereotu, ince dogranmis
1 tk tuz
1 cimdik karabiber
Yapılışı:
Once suyu orta boy bir tencerede kaynatin Atesi kisiga getirin, pirinc, bezelye, yag, tuz ve karabiberi koyun Karisitirip, tencerenin kapagini yarim kapatin Pirincler suyunu tumuyle cekince ocagini kapatin Dogranmis dereotunu pilav ile karistirin Birkac dakika kenarda demlenmeye birakin
Sicak, ilik veya soguk olarak her turlu et ve tavuk yemegi yaninda servis yapin
Malzemeler:
1 kap pirinc, yikanmis ve suzulmus
2 kap su
12 kap bezelye, dondurulmus
2 yk zeytinyag
2 yk dereotu, ince dogranmis
1 tk tuz
1 cimdik karabiber
Yapılışı:
Once suyu orta boy bir tencerede kaynatin Atesi kisiga getirin, pirinc, bezelye, yag, tuz ve karabiberi koyun Karisitirip, tencerenin kapagini yarim kapatin Pirincler suyunu tumuyle cekince ocagini kapatin Dogranmis dereotunu pilav ile karistirin Birkac dakika kenarda demlenmeye birakin
Sicak, ilik veya soguk olarak her turlu et ve tavuk yemegi yaninda servis yapin