iltasyazilim
FD Üye
Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*2 su bardağı pirinç
*1 adet tavuk bulyon
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Kaynar su
*Tuz
*
Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçi yarım saat önceden kaynamış tuzlu suda bekletelim ,tane tane gelmesi için Sonra tencereye yağı alalım pirinçleri yıkayıp ekleyelim, tavuk suyunu da ekleyelim ve kavuralım 2 3 dak kavurduktan sonra suyunu ekleyelim tuzunu ekleyelim ve biraz suyunu çekmesini bekleyelim Bezelye haşlandığı için dağılabilir, biraz suyunu çektikten sonra bezelyeyi ekleyip ufak bir karıştırdıktan sonra pişmeye bırakalım Pişince kağıt havluyla ağzını kapatalım ,karabiberle servis edelim
Afiyetle
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*2 su bardağı pirinç
*1 adet tavuk bulyon
*Tereyağı
*Sıvı yağ
*Kaynar su
*Tuz
*
Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçi yarım saat önceden kaynamış tuzlu suda bekletelim ,tane tane gelmesi için Sonra tencereye yağı alalım pirinçleri yıkayıp ekleyelim, tavuk suyunu da ekleyelim ve kavuralım 2 3 dak kavurduktan sonra suyunu ekleyelim tuzunu ekleyelim ve biraz suyunu çekmesini bekleyelim Bezelye haşlandığı için dağılabilir, biraz suyunu çektikten sonra bezelyeyi ekleyip ufak bir karıştırdıktan sonra pişmeye bırakalım Pişince kağıt havluyla ağzını kapatalım ,karabiberle servis edelim
Afiyetle