iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 Çorba Kaşığı Margarin
250 gr Pirinç
50 gr Tel Şehriye
3 Arpacık Soğan
2 Sap Pırasa
3 Havuç
500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye
500 gr Bezeİye (konserve)
2 Süs Biberi
1 Limon
6 Çorba Kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber
6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI :
Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın
Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün Büyük bir servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın
Sos için süs biberlerini ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın Limonu sıkın Bir kasede limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın Sıvıyağ ilave edip çırpın Biberi ekleyin Sosu salatanın üzerine döküp 1 saat bekletin
Bezelyeli pirinç salatasını servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın Dilerseniz kasenin kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin Bezelyeli pirinç salatasını özellikle et yemeklerin yanında ikram edebilirsinizyapın
2 Çorba Kaşığı Margarin
250 gr Pirinç
50 gr Tel Şehriye
3 Arpacık Soğan
2 Sap Pırasa
3 Havuç
500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye
500 gr Bezeİye (konserve)
2 Süs Biberi
1 Limon
6 Çorba Kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber
6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI :
Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın
Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün Büyük bir servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın
Sos için süs biberlerini ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın Limonu sıkın Bir kasede limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın Sıvıyağ ilave edip çırpın Biberi ekleyin Sosu salatanın üzerine döküp 1 saat bekletin
Bezelyeli pirinç salatasını servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın Dilerseniz kasenin kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin Bezelyeli pirinç salatasını özellikle et yemeklerin yanında ikram edebilirsinizyapın