iltasyazilim
FD Üye
Bezelyeli Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tavuk göğsü
*1 konserve domates
*3 su bardagı bezelye
*5 su bardağı pirinç
*Karabiber, tuz, sıvı yağ
*
Bezelyeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
Tavuk göğsü haşlanıp tiftiklenir
Fakat haşlamış olduğumuz etin suyunu ayırıp yemeği pişirirken kullanmaya ayırıyoruz
Bezelye kavrulur ve domates konservesini ekleyip tiftiklenmiş eti de bu karışıma ekliyoruz
Ayırdığımız et suyunu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz
Ayrı bir tencerede pirinçi kavurup bu karışıma ekliyoruz ve pirinç miktarına göre eksik kalan suyu göz kararı ekleyip demlemeye bırakıyoruz
Kalabalık bir misafir için uygun bir tarif Daha az sayıda yapmak isterseniz tarifi bölebilesiniz
AFİYET OLSUN
*1 paket tavuk göğsü
*1 konserve domates
*3 su bardagı bezelye
*5 su bardağı pirinç
*Karabiber, tuz, sıvı yağ
*
Bezelyeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
Tavuk göğsü haşlanıp tiftiklenir
Fakat haşlamış olduğumuz etin suyunu ayırıp yemeği pişirirken kullanmaya ayırıyoruz
Bezelye kavrulur ve domates konservesini ekleyip tiftiklenmiş eti de bu karışıma ekliyoruz
Ayırdığımız et suyunu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz
Ayrı bir tencerede pirinçi kavurup bu karışıma ekliyoruz ve pirinç miktarına göre eksik kalan suyu göz kararı ekleyip demlemeye bırakıyoruz
Kalabalık bir misafir için uygun bir tarif Daha az sayıda yapmak isterseniz tarifi bölebilesiniz
AFİYET OLSUN